Новини от Бълария

В САЩ заговориха за „Карибска криза“ заради ситуацията в Украйна

САЩ са на ръба на военен конфликт с Русия поради намесата им в делата на Украйна. Това заяви американският експерт по руска политика Клинтън Ерлих пред „Fox News“. Според политолога американските служители са „подстрекатели на война“, а съветите им да „изгонят руснаците от Крим“ и агресивно да защитават интересите на Украйна имат смъртоносни последици.

Архитектът на американските стратегии от Студената война Джордж Кенън предупреди, че разширяването на НАТО може да ни доведе до война с Русия, и той беше прав. Сега стоим на ръба на пропастта“, каза Ерлих.

Експертът обърна внимание и на наближаващата „Карибска криза“ заради ситуацията в Украйна. „Руснаците говорят за възможно разполагане на стратегически сили в Куба и Венецуела като повторение на кубинската ракетна криза. Шокиращо е, че хората не са разстроени от това, тъй като животът на много американци е в опасност“, каза той.

По-рано заместник-директорът на Центъра за всеобхватни европейски и международни изследвания към Националния изследователски университет „Висша школа по икономика“ Дмитрий Суслов нарече информацията за вероятното разполагане на руски оръжия във Венецуела и Куба глупава. Цитиран от lenta.ru, той обясни, че Венецуела е достатъчно далеч от американските граници, а в Куба, въпреки че е по-близо, няма руска военна база – тя е ликвидирана в началото на века.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече