Новини от Бълария

В Туркменистан провеждат „възпитателни разговори“ с желаещите да заминат за САЩ

Специалните служби в Туркменистан са започнали да провеждат „възпитателни разговори“ с граждани, желаещи да заминат за САЩ, съобщава Turkmen.news.

Според източници на изданието служители на Министерството на националната сигурност в страната проследяват кой се опитва да кандидатства за участие в известната лотария за зелена карта на САЩ. След това се издирват кандидатите и ги предупреждават, че ако не се откажат от опитите си да емигрират, ще имат проблеми.

Статистиката сочи, че от 2007 г. до момента броят на туркменските граждани, желаещи да емигрират в Съединените щати, се е увеличил повече от десет пъти. През 2021 г. са подадени над 56 хиляди заявления за зелена карта. Нараства и броят на желаещите да заминат за Русия.

В края на октомври беше съобщено, че студентите от Туркменския държавен институт по архитектура и строителство са задължени винаги да носят със себе си поне една от 60-те книги на президента на страната Гурбангули Бердимухамедов. В противен случай те са изправени пред експулсиране.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече