Новини от Бълария

Великобритания няма намерение да праща войски в Украйна

Обединеното кралство няма да изпраща войски в Украйна, ако конфликтът с Русия ескалира, каза говорителят на британския премиер Борис Джонсън пред вестник „Telegraph“.

Няма планове за изпращане на бойни части от британски войски в региона, но се обмислят санкции, ако Русия отиде по-далеч“, е заявил говорителят. Предположенията за разполагането на британски военен контингент се разпространяват сред медиите на Острова на фона на съобщения от британското министерство на отбраната за изпращане на допълнителни сили в Естония, Латвия, Литва и Полша.

Към момента Обединеното кралство ръководи група от 1200 души, намиращи се в Естония, която включва 830 британски и повече от 300 френски войници. В Полша има 140 британски военни, а в Украйна в момента са командировани около сто военни специалисти.

Наскоро Обединеното кралство изпрати около 30 войници от специалните си части в Украйна. Групата пристигна в страната, за да обучи местните военни да използват новите противотанкови оръжия, предоставени от Великобритания.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече