Новини от Бълария

Втората криптовалута в света счупи рекорд

Стойността на криптовалутата Ethereum достигна 4477 долара по данни от CoinMarketCap. Така цената на втората криптовалута в света счупи исторически рекорд, като пазарната й капитализация се приближава до 526 милиарда долара. Най-популярната криптовалута биткойн също набира все по-голяма популярност, като стойността й се приближава до 63 200 долара.

Това е пореден рекорд за Ethereum – на 29 октомври за първи път в историята цената на тази валута надхвърли 4,4 хиляди долара. През август разработчиците на Ethereum пуснаха актуализация, която трансформира механизма за изчисляване на таксите за транзакции. Някои от комисионните, които „миньорите“ преди са получавали като награда, сега се унищожават, което трябва да помогне в борбата с инфлацията на криптовалутите.

Раул Пал, бивш служител на инвестиционната банка „Goldman Sachs“ и главен изпълнителен директор на „Real Vision“, вижда Ethereum като по-обещаваща валута от Bitcoin. Някои участници на пазара спекулират, че след няколко години растежът на Ethereum ще надмине този на Bitcoin. 42% от инвеститорите посочват Ethereum като криптовалутата с най-завладяващи перспективи, показва проучване на CoinShares.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече