Новини от Бълария

Заместник-кметът по социални дейности на София Надежда Бачева гостува в Дома за стари хора – Зона Б-5 на Великденски конкурс

Възрастните, децата и хората в затруднено положение бяха подкрепени от Столична община по случай светлия християнски празник

Заместник кметът по социални дейности и интеграция на хората с увреждания Надежда Бачева бе гост на Великденски конкурс, организиран в Дома за стари хора – Зона Б-5, по време на Светлата седмица след Възкресение Христово.

Домовете за столичани в златна възраст, както и местата за подкрепа на съгражданите ни със специални нужди, представиха богата и пъстра Великденска украса, майсторски изписани яйца и множество ръчно изработени сувенири и декорация.

Домът за стари хора “Зона Б-5” спечели грамота в категория  “Най-креативна великденска украса”, събратята им от дома в “Надежда” получиха грамота за “Най-пъстри великденски яйца”, а връстниците им от Дом за стари хора “Дълголетие” бяха удостоени с грамота за “Най-шарена великденска украса”.

Призът за “Най-стилна великденска украса” отиде у Дом за пълнолетни лица с деменция “Княжево”, домът за пълнолетни лица със сетивни увреждания “Иван Вазов” спечели грамота за “Великденска украса разказваща история”, а дневният център за пълнолетни лица с увреждания “Света Марина” се окичи с грамота за “Най-голямо великденско яйце”, разказаха от организаторите на проявата.

“Благодаря за поканата и за прекрасните емоции и атмосфера”, сподели г-жа Надежда Бачева и допълни, че по време на Страстната седмица, на Велики четвъртък, тя и колегите й от Столична община подкрепиха децата и възрастните хора от социалните услуги в София. “Заедно боядисахме над сто яйца на благотворителния Великденски базар с красиви, ръчно изработени от тях декорации за светлия християнски празник. Предстоят ни още много поводи да показваме таланта на хората в неравностойно положение, все повече да празнуваме заедно и все по-малко да се чувстват изолирани в домовете, в които живеят. Благодаря на всички специалисти с големи сърца за това, че всеки ден се грижат за хората в нужда”, разказа Надежда Бачева за това как съгражданите ни със специални потребности в София биват приобщени.

Подслон и усещане за дом по време на светлите Великденски празници получиха и хората в затруднено положение, които живеят в центровете за временно настаняване в София.

С подкрепата на Столична община, в центъра “Св. София”, останалите без подслон имаха условия да сготвят, да се погрижат за децата си, да боядисат яйца за празника и да намерят част от уюта, който им липсва. “Там им даваме подкрепата, от която имат нужда, за да се върнат обратно към пълноценен живот, докато намерят работа, истински дом и опора”, коментира зам.-кметът по социалните дейности в София и благодари на медиите, които показаха трогателните истории на тези наши съграждани.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече