Новини от Бълария

Запознат: Николай Кокинов заема поста на зам.-председател в партията на Иван Гешев (СНИМКИ)

Иван Гешев се появи изненадващо в Бобошево на местен събор

Бившият прокурор на София Николай Кокинов се присъединява към партията на Иван Гешев, разкри източник от близкото обкръжение на бившия шеф на държавното обвинение.

Според информацията, Кокинов ще заеме позицията на заместник на Гешев в „Справедливост за България“. Първата им публична поява заедно беше в събота в Бобошево, където изненадващо бившият главен прокурор се появи на местния събор с лична охрана.

Цивилно облечени криминалисти от МВР – Дупница и Кюстендил осигуряваха безопасността на срещите му с местните жители на събора. Бившият началник на РЗИ в Кюстендил и Благоевград, д-р Михаил Кметски, сподели снимка във Facebook с Иван Гешев и млада дама. Кметски се похвали, че бил поканен от свой приятел на срещата с Гешев, но не спомена името му.

Знае се, че този тайнствен приятел е Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София, а в момента адвокат в САК София, който е близък до проверяваният за корупция кмет на Бобошево Крум Маринов.

Николай Кокинов напусна високата си позиция като градски прокурор на София преди 10 години. Причината бяха разкритите в медиите скандални разговори между бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на земеделието Мирослав Найденов и самия Кокинов.

Местни журналисти потвърдиха, че на събора в Бобошево бившият главен прокурор Иван Гешев, се заканил, че ще прочисти „политическия боклук“ от парламента и е събрал хора, които го подкрепят в малката община. Движението му „Справедливост за България“ се очаква да се превърне в партия и да участва в изборите за местна власт на 29 октомври.

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече