Новини от Бълария

Защо не вярваме на ваксините?

Българите сме като бито куче. Не гледаме какво ни говори този отсреща, а какво държи в ръцете. А това, което вижда не е обнадеждаващо. Прилича на нещо като пръчка боядисана като салам. Само че ние сме стари кучета. Знаем разликите между пръчката и салама. Научили сме да правим разликите за има-няма тридесет години преход. Защото нашия преход всъщност си беше една пръчка боядисана като салам. Всеки я е опитвал. Но да се върнем на недоверието.

Първо. Във ваксините не вярват самите производители. Това няма как да се пренебрегне. Информираното съгласие го доказва.

Второ. Оказа се, че ваксините дават по-големи пробиви отколкото беше предвидено и обещано. (Пак от същите производители.)

Трето. Ние сме най-лъгания европейски народ. Всички, които ни яхаха ни излъгаха. Ама до един. Телевизора вече се приема за проводник на лъжа и манипулация. Всякаква рекламна кампания за ваксини влязла в нашия дом оттам ще се разглежда като манипулация. Няма как. Бито куче сме.

Четвърто. Като лица на тази ваксинационна кампания се явиха хора, които побъркаха от страх народа. Натискаха ги за безумни неща и сътвориха куп глупости без да има нужда. Спомнете си само глобата за седене на пейка в парка от пет хиляди лева и обходните полицейски патрули глобяващи приседналите нещастници. Да не говорим за затварянето на Банско и КПП-тата по магистралите. Ами да, нямаше нужда. Как после да вярваш на такива?

Пето. Тази ваксинационна кампания някак много добре, ама направо идеално пасва на световно господстващия глобализъм. Страните, в които се извършват социални експерименти (Затварянето на Нова Зеландия заради един случай от ковид) реагират, но е затъмнено от тъй-наречените свободни медии.

Шесто. Живеем в тотална цензора. Социални мрежи трият публикации, видеоматериали, мнения. Услужливо постоянно ни набутват някакви фактчекъри, които повтарят като развален грамофон спуснатите им директиви.

Седмо и не последно. СЗО се провали тотално. Вместо да се занимава с чисто медицинския аспект на проблема ковид, го удариха на полицейщина. В резултат целия свят заприлича на някаква оруелова антиутопия и някакъв извратен медицински диктат.

Ето затова хората не вярват на ваксините. Мисля, че е ясно.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече