Новини от Бълария

6 хранителни продукта, които никога не се развалят

Като правило, за да запазите приятния вкус на храната и нейните полезни елементи, трябва да спазвате условията за нейното съхранение и да следите срока й на годност. Има обаче храни, които могат да се съхраняват доста дълго време, без да се развалят.

Списък от шест такива артикула е представен в социалната мрежа WeChat. Според авторите медът, соевият сос, водката, бобовите растения, солта и сушените гъби нямат срок на годност.

Твърди се, че естественият мед, който няма добавки или консерванти, има срок на годност от 2,5 до 3,5 години. Някои видове обаче могат да се съхраняват повече от пет години, а според редица ценители на кехлибарената течност тя всъщност никога не се разваля.

Соевият сос няма срок на годност, когато се съхранява в херметически затворен контейнер и ако след отваряне се използва в рамките на три до пет месеца. Същото важи и за водката. Бобовите растения и солта са храни, които могат да се съхраняват дълго време, при условие че не се смесват с течности. Същото се отнася и за сушените гъби, ако се пазят на сухо място.

Списъкът с храни, които могат да се консумират след изтичане на официалния ми срок на годност, включва още хляб, кисели млека, сушени плодове, сушени колбаси и сирене, консервирани домати, паста, чипс, ориз, бобови растения, конфитюри, алкохол и безалкохолни напитки, както и разтворими супи.

Подобни публикации
1 Коментар
  1. Пламен Маджов казва

    Би трябвало да добавите и пластмасите наречени добавки като подобрители, набухватели, оцветители и други които производителите не жалят да поставят в храните и които също и то главно те пречат на храните да се развалят по месец или 2. Всеки от нас може да го разбере лесно като прежали няколко лева и купи примерно литър прясно мляко от бабите пред магазина и няколко различни опаковки от същия артикул от магазина, кисело мляко, сирене, кашкавал, хляб. Домашното непреработено прясно, кисело мляко, домашно месен хляб са годни не повече от 2-3 или 4 дни и останалите от магазина по месец и повече …

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече