Новини от Бълария

Англичанин си извадил 11 зъба с клещи, след като не успял да се добере до зъболекар

67-годишният Джордж Глинос извадил 11 от собствените си зъби с клещи, съобщи „Liverpool Echo“.

Пред изданието Глинос обяснил, че многократно се е опитвал да си запише час при зъболекар в обществени клиники, но така и не успял. Накрая започнал да се самолекува и за четири години си извадил 11 от зъба, които пази в прозрачен буркан.

Когато някой зъб започвал да го боли, човекът го разклаща няколко седмици и след това го изваждал с клещи. „Мога или да седя и да търпя болката, или да се справя сам“ – е обяснил британецът.

Глинос твърди, че проблемите със зъбите засягат личния му живот, физическото и психическото му здраве. В момента той има само един зъб в долната челюст, с който може да отхапе храна. Той се храни трудно, има проблеми с храносмилането и страда от стомашни болки.

Това не е първият случай, в който жители на Обединеното кралство нямат достъп до зъболекар. Наскоро местни медии съобщиха, че 42-годишната британка Даниел Уотс е извадила почти половината от зъбите си с ръце. По думите на жената в продължение на шест години тя се е обръщала към много специалисти с молба за лечение на зъбите й, но никой от тях не се е съгласил да приеме нови пациенти.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече