Новини от Бълария

Атракционни пътувания с парен локомотив организира БДЖ през юни

Българските държавни железници (БДЖ) организират няколко атракционни пътувания с парен локомотив през юни. Първият курс ще бъде на 1 юни по повод Международния ден на детето.

През почивните дни (4 и 5 юни) теглената от парен локомотив теснолинейна композиция ще пропътува разстоянието от Септември до Велинград и обратно. Атракционният влак ще потегли от гара Септември в 9:15 ч. и ще пристигне в гара Велинград в 12:02 ч. По време на пътуването композицията ще има две спирания в посока Велинград – на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят на откриващите се красиви гледки.

Теглената от парен локомотив композиция ще отпътува обратно от гара Велинград в 14:15 ч. и след кратък престой в гара Цепина, където се намира музеят на теснолинейката, ще пристигне в гара Септември в 15:54 ч. Влакът ще пътува в състав от пет стандартни пътнически вагона и един вагон бистро, уточняват от БДЖ.

Цената на билета за пътуване в една посока с този влак е 23,50 лв. за един пътник с включено запазено място. Децата до седемгодишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях ще се заплаща единствено 0,50 лв. за запазено седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. От БДЖ напомнят, че децата на възраст до десет години задължително трябва да пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече