Новини от Бълария

БЕЗ СТРИЙМИНГ! “Свободно слово” се оказа единствената медия, заснела избора на зам.-председатели на СОС!

Дали от нехайство или погрешка, а може би съвсем умишлено, новата власт в Столичния общински съвет осуети възможността софиянци да наблюдават директно в платформата на СОС втория по важност избор от заседанието на 8 февруари – този на зам.-председатели. Едва след като беше изгласуван четвъртият от общо петимата заместници на Цветомир Петров, някой се сети да включи стрийминга (бел.ред.- излъчването на видео в реално време).

Камерата на “Свободно слово” бе единствената, която работеше, а журналистът Анелия Дулева и операторът Симеон Крушков останаха над 12 часа в сградата на общината, за да Ви показват най-важните моменти от инфарктния за София ден.

След като над 5 часа общинарите “се съвещаваха” и договаряха зад дебелите врати в кабинетите си на ул. “Московска” 33, най-сетне към 18.30 ч. дойде заветният миг, в който те се събраха на поредно, този път среднощно заседание, за да утвърдят имената на хората, които ще седят редом с новия шеф на СОС – Цветомир Петров.

 

Тук е мястото да отбележим, че късният час им направи отлична услуга, т.к. масово представителите на медиите бяха напуснали сградата, изморени до краен предел от безплодното, 5-часово висене във фоайето, в очакване съветниците най-накрая да се появят. Да не говорим, че час преди новият председател да удари звънеца за втори сбор, служители на общинския пресцентър настойчиво приканваха журналистите да си тръгнат, защото “повече нищо не се очаквало да стане”. Накратко – усещането, че столичните съветници предпочитат да работят в отсъствието на журналисти и далеч от погледа на гражданите, се набиваше упорито на очи през втората половина от денонощието.

Ето как точно протече гласуването и кой от зам.-председателите на СОС колко гласа събра:

Групата на ПП-ДБ-СС издигнаха Бойко Димитров, който получи 54 гласа “за”.

ГЕРБ на свой ред предложиха Георги Георгиев, който бе утвърден със същия резултат.

Звездата на вечерта определено бе Диана Тонова от БСП, която единствена събра 55 гласа “за” и зае поста си под бурните овации на всички лагери в залата.

Доайенът на “Синя София” – Вили Лилков, бе избран с 54 гласа, същият брой получи и отцепилата се по-рано от групата на “Възраждане” Севдалина Петрова.

Осми февруари определено не беше късметлийски ден за Деян Николов от “Възраждане”, който получи едва 7 гласа “за” и 29 против. Така след като изгуби сериозна част от членовете на групата си, той ще участва в заседанията само като редови общинар.

Какво още казаха старейшините в местния парламент и кое остана скрито от погледа на гражданите, гледайте в единствения наличен в интернет пространството репортаж от гласуването, на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно от сградата на Столична община.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече