Новини от Бълария

Безпрецедентни мерки за сигурност и „грозни сценки“ в Американския колеж заради дъщерята на Кирил Петков

В момента се разиграват грозни сценки в елитния Американски колеж в столицата в кв. „Младост“ – написа тази сутрин във Фейсбук потребител на име Бойко Ноев. Явно като очевидец на събитието той разказа още:

В този час тече ученическо представление на хитовия американски мюзикъл „Котките“ с участието на възпитаници на училището. Сред тях е и осмокласничката Ема Петкова, дъщеря на премиера Кирил Петков.

Височайшият татко и съпругата му Линда са решили да отидат на тържеството и са се появили преди малко в кортеж с внушителен брой охранители. Час преди старта на ученическата проява НСО е блокирало салона. Шашнатите родители и публиката са били допуснати до залата едва пет минути преди началото„.

По-нататък Ноев разказва, че семейство Петкови са влезли с правителствения кортеж на територията на колежа, въпреки че по принцип там е „абсолютно забранено да се прониква с коли от когото и да било„. Семейството е слязло от бронирано БМВ („седма серия, с базова цена от около 300 000 лв.„), на територията на колежа премиерът се е движел с петима гардове, а в салона, където се е състояло представлението, имало още около десетина охранители.

Дотук като че ли няма нещо кой знае колко скандално, като изключим разбира се картинката, в която родител отива на ученически празник, придружен от дузина гардове. Все пак освен родител, е и премиер! Възмущението на останалите родители обаче е било предизвикано от безпрецедентните мероприятия, свързани със сигурността на височайшия родител, както и с публичните демонстрации на властта. Ноев разказва, че сигналът на мобилните телефони е бил заглушен. На входа Петкови са били посрещнати лично от президента на Американския колеж Ричард Юинг и от режисьора на „Котките“, с които са си направили „трогателни селфита„.

Учителското тяло се отърква във властта. Всичко това се разиграва пред погледите на възпитаници на колежа и техните семейства“ – пише още Ноев и припомня, че основен спонсор на Американския колеж в София е фондацията „Америка за България“. В качеството си на родител на двама ученици в същото училище той задава и няколко въпроса, възникнали на фона на тази мила семейна картинка:

Защо е нужно да се правят подобни атракции на училищно тържество?

С какво е заплашен министър-председателят в обкръжението на деца?

Защо се нарушават ритъмът и идилията на школския празник?

След като Петков, в качеството си на родител, е решил да посети спектакъла на дъщеря си, защо не го направи дискретно, без толкова показна охрана, с уважение към училището и другите семейства, а парадира с обществения си пост и привилегии? Какъв пример дава и не излага ли по този начин и дъщеря си пред съучениците й?

И това го прави онзи, който се зарече да работи в името на промяната и се закле да ходи пеш и без охрана…

С 15 охранители на обикновен училищен спектакъл?! Какво е решил – че децата ще го понабият, а може би татковците им? Продължаваме промяната!

В заключение възмутеният родител отбелязва, че в Американския колеж са учили децата на български президенти, премиери и министри, но никой от тях до момента не си е позволявал „подобен цирк“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече