Новини от Бълария

Бял мъж осъди компания за обратна дискриминация и получи обезщетение от 10 млн. долара

Бивш вицепрезидент по марктинга и комуникациите на болница в щата Северна Каролина, САЩ, е завел и спечелил дело за обратна дискриминация. Той се е оплакал, че е бил уволнен през 2019 г., за да се постигне баланс в расовото и полово разнообразие сред служителите на болницата. Местният федерален съд е постановил, че работодателят трябва да плати на бившия си служител на име Дювал компенсация в размер на 10 млн. долара, съобщава телевизия „Фокс нюз“.

В иска си бившият маркетинг специалист твърди, че няма никаква друга причина за уволнението му и като доказателство привежда факта, че след освобождаването му през юли 2018 г. е бил заменен от една чернокожа и една бяла жена. Затова той обвинява болницата, че е нарушила щатския Закон за гражданските права, който забранява половата и расовата дискриминация на работното място.

Съдът е отсъдил в полза на ищеца, тъй като ответникът не може да докаже, че служителят е уволнен по друга причина.

От болницата обаче са излезли с официално становище, в което се казва: „Ние сме изключително разочаровани от присъдата, тъй като смятаме, че тя не се подкрепя от доказателствата, представени на процеса, в които се включват и причините да уволним г-н Дювал. Ще използваме всички правни възможности, включително обжалване, в следващите няколко седмици и месеци„.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече