Новини от Бълария

Два концерта на Соня Йончева в зала „България“

На 12 и 15 април звездата ще изнесе концерти в зала „България“

Световноизвестното българско сопрано Соня Йончева се завръща на българска сцена с концерна програма „Хендел“ и с Фестивалния оркестър „Изкуството на барока“ на 12 и 15 април 2023 г. в зала „България“. Специален гост ще бъде Зафира Костова, която е създател на фестивала “ Изкуството на Барока“.

След серия от успешни концерти и участия в оперни спектакли в „Ла Скала“, „Ковънт гардън“, театър „Роял“ в Мадрид, Йончева се обръща към старата си страст – бароковата музика. Последният й рецитал с творби на Хендел тя представи с голям успех в двореца „Версай“ в Париж. Овации за своя бароков репертоар Йончева получава още като студентка в Консерваторията в Женева. Вокалните й качества и артистичност са забелязани от Уилям Кристи, който я кани за съвместен проект. Вторият й солов албум с барокова музика е сред най-продаваните в света за 2017-2018 г. и печели престижни награди, сред които и „Еко“ в Германия.

В новата си програма Йончева е включила арии на Клеопатра и Алчина. В програмата на софийските й концерти са включени и произведения на Пърсел, Рамо и други.

В момента певицата е в Ню Йорк, където през януари 2023 г. й предстои премиерата на операта „Федора“ с нейно участие в „Метрополитън“.

Билети за концертите на Соня Йончева може да купите от сайта https://epaygo.bg/2220339994
Фотография: Victor Santiago/ SY11

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече