Новини от Бълария

Ексклузивно! Пеевски: Може да се случи с Кирил да управляваме, а Борисов да е опозиция! (ВИДЕО)

Човекът, който развали и тласна България в избори и доведе до това, което направихме, всичко да не се случи, е Христо Иванов, заяви председателят на ДПС

„Призовавам Кирил да помни какво сме говорили, да не се срамува от това, което сме говорили. Говорили сме винаги да работим за държавата с тях, всеки ден сме били заедно.

Ще видим народът как ще ни подреди, може пак да сме заедно. Днес гледам Борисов говори за 150-160.

Но може да се случи, че ние с Кирил да управляваме, Борисов да е в опозиция. Това Борисов също трябва да го разбере. Кой е казал, че Борисов задължително трябва да управлява“, това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

 

Повод за изказването му станаха думи на съпредседателя на ПП Кирил Петков от по-рано днес, че говори с Пеевски, защото той взема решенията от името на групите на ДПС и на ГЕРБ. И призова ГЕРБ и ДПС да излязат и да кажат, че са заедно.

„Изключително се забавлявах от неговите твърдения. Мога да ви кажа едно – с Кирил съм работил много по-добре, много по-лесно и много по-често.

Не мога да разбера – ние ако така гледаме, сме по-скоро в коалиция с него, отколкото с Борисов“, отговори Пеевски.

„Призовавам го Кирил да не влиза в тези дребни интриги. Всички сме били заедно, работили сме заедно, вършели сме работа, направихме много хубави неща“, каза още Пеевски.

„Да се успокоят, да си отидат по места, да се приготвят за изборите, да дойдат резултатите и да седнем да си говорим“, допълни той.

Запитан защо с Петков си общува по-лесно, отколкото с Борисов, Пеевски обясни: „Борисов някак си е по-ангажиран и го няма постоянно в парламента, докато Кирил е бил постоянно тук с мен и много по-често сме сядали заедно“.

„Говорили сме вчера и се разбрахме да подкрепим и двете неща“, обясни Пеевски за комисиите за „Балкански поток“ и за „Лукойл“.

„И е нормално да говорим, ние говорим постоянно с тях. И това цялото нещо: Този да си признае, онзи да си признае. Ами да си признае, ама всички сме заедно“, допълни той.

„Човекът, който развали и тласна България в избори, и доведе до това, което направихме, всичко да не се случи, е Христо Иванов. Той го направи, защото не се чувства лидер. Мечтата му е да е лидер на това тяхно формирование, но това не му се случва. И щом не му се случва, трябва да го унищожи“, заяви още Пеевски.

“Просто те трябва да се събудят, да видят какво прави този човек. Той унищожи всичко, можеше в България всичко да е наред, да няма избори, да правим промените, да си довършим нещата след конституцията, но егото на един човек…, не искам дори да говоря за този човек”, каза Пеевски.

„Популизмът трябва да спре, да се успокоим, да отидем по места, да обиколим държавата, да чуем хората, да се направи правителство, да има управление“, призова още той.

Какво още каза Делян Пеевски, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече