Новини от Бълария

Ексклузивно! Пеевски: Всички да се успокоят! Външно министерство е на България и може да бъде само на България (ВИДЕО)

Видяхте вчера Мария Габриел как се справи – тя трябва да е премиер и външен министър, заяви лидерът на парламентарната група на ДПС

„Смятам, че трябва да има спокойствие между всички. Денков трябва да се прибере в кабинета, да се успокои,  да си научи домашното.

Да не ни излага. Да види кой е правилният и признатият от света външен министър. Както той е много добър образователен министър“ – така председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира продължаващите словесни престрелки между ПП-ДБ и ГЕРБ, свързани с ротацията и поста на министър на външните работи.

„Външната политика е нещо сложно. Видяхте вчера Мария Габриел как се справи. Нека да бъдем обективни –  тя трябва да бъде премиер и външен министър“, призова Пеевски.

„Това, което трябва да се случи е да седнат и да се разберат. Да дойдат, да представят оценките на министрите, които казват, че готвят и да се върви напред“, обясни председателят на ПГ на ДПС.

 

„Ресурсът е ясно къде е – във всички министерства на ПП. И те нека да си ги проверяват, да си гледат министрите“, каза Пеевски.

„Борисов за едно е прав – ГЕРБ не може да носи никаква отговорност за министерства, които не са техни. Той има едно министерство и може да носи отговорност само за външно министерство“, напомни председателят на ПГ на ДПС.

„Разбира се, че ротацията е възможна. И аз съм сигурен, че ще се случи. Това просто не си струва, да не се случва, при условие че имаме стабилен парламент, стабилно правителство, цялото това спорене е излишно. Нека колегите се успокоят, да седна и да си видят нещата. Габриел и Денков да дойдат и да направим ротацията на 6 март“, отново обясни Делян Пеевски.

„Нещата са пределно ясни. Това министерство е на ГЕРБ. Няма смисъл да се дискутира. Не може да се иска едно министерство, за да бъде глас на някоя партия. МВнР е на България и може да бъде само на България“, отсече председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече