Новини от Бълария

Ексклузивно! „Възраждане“ предлага 100 лева великденска добавка за всички пенсионери! (ВИДЕО)

„Възраждане“ предлага всички пенсионери в държавата да получат 100 лева добавка за пенсията си за великденските празници. Това съобщи на брифинг в парламента депутатът от „Възраждане“ Георги Георгиев.

“Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ-СДС и ДПС внесоха предложение, което казваше, че всички пенсионери под линията на бедността трябва да получат по 75 лева добавка за великденските празници”, обясни той.

 

„Ние от „Възраждане“ казваме: „Защо пенсионерите, които са под прага на бедността? Един пенсионер, който има пенсия от например 528 лева, не заслужава ли да получи добавка? Това е с два лева повече от прага на бедността, този пенсионер по-малко беден ли е от останалите? Затова ние от „Възраждане“ внесохме такова предложение,” каза Георги Георгиев.

„Ние от „Възраждане“ сме внесли предложение, с което казваме от къде ще бъдат средствата, с които ще се осигурят средствата за добавките за пенсионери както за Великден, така и за Коледа. От сметката на допълнителното задължително пенсионно осигуряване – от април месец до края на годината да се прехвърлят на сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на Държавното обществено осигуряване ще постъпят допълнително над 1,5 милиарда лева, с които ще се подсигурят пари за добавки към пенсиите и също така ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в държавното обществено осигуряване“, обясни депутатът.

Той добави, че пожелава на финансовия министър в оставка да живее с толкова, с колкото живеят пенсионерите, за да види как оцеляват.

Какво още казаха от “Възраждане”, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече