Новини от Бълария

Фейсбук премахва всяко съдържание, което подкрепя протестите в Бразилия

Фейсбук цензурира протестите в Бразилия и ще премахва всяко съдържание, което ги подкрепя. Това решение съобщи пред CNN говорителят на компанията Анди Стоун. „В навечерието на изборите ние временно определихме Бразилия като място с висок риск и премахваме съдържание, което насърчава хората да вземат оръжие или насилствено да влизат в Конгреса, президентския дворец и други федерални сгради“ – е заявил Стоун.

Стоун отбеляза още, че компанията смята протестите в страната за прояви на насилие. „Определихме тези събития като насилствени, което означава, че ще премахнем съдържание, което подкрепя или възхвалява тези дейности. Ние активно наблюдаваме ситуацията и ще продължим да премахваме съдържание, което нарушава нашите политики“.

Тези изказвания идват на фона на обявеното на 8 януари в столицата на Бразилия извънредно положение заради безредици, организирани от поддръжници на бившия президент Жаир Болсонаро. Уточнява се, че те са поискали оставката на сегашното правителство. Срещу тях е бил използван сълзотворен газ, а самите протестиращи са хвърляли камъни по полицаите.

Социалната мрежа Facebook е забранена в Русия, тъй като собственикът на платформата – корпорациятата „Meta“ – е призната за екстремистка в Руската федерация.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече