Новини от Бълария

Какви промени ще има в държавните зрелостни изпити тази година – вижте в „Знание.БГ“ по БНТ 2

Този четвъртък (17 март) предаването „Знание. БГ“ по БНТ 2 от 11:00 ч. ще отговори на належащи въпроси за промените при държавните зрелостни изпити тази година. Какви промени ще има и какви затруднения срещат учениците при подготовката си за изпитите?

В предстоящия епизод на „Знание.БГ“, ученици влизат в ролята на водещи и оператори и научават повече за тънкостите при реализацията на телевизионно предаване. В рубриката „Малките мислители“ Мартина, Бела и Никола разсъждават какво могат да научат възрастните от децата.

Гости в студиото на предаването за образование на БНТ 2 ще бъдат директорът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов и учителят по български език и литература Мария Чолакова. Учебната кухня в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград отваря вратите си за известни кулинари, които предават опита си на младежите.

Образователният блок на БНТ 2 представя актуалните теми в българското образование на местно ниво и информира и запознава учащите с промените във формите на обучение. Предаването се реализира от екипите на регионалните телевизионни центрове на БНТ в Пловдив, Варна, Русе и Благоевград и се излъчва от понеделник до четвъртък.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече