Новини от Бълария

Два филма в памет на голямата актриса Гинка Станчева ще излъчи БНТ

„Един снимачен ден“ и „Призвание актриса“

В памет на една от най-обичаните български актриси Гинка Станчева, която почина на 4 февруари, БНТ 1 ще излъчи два филма: „Призвание – актриса” (в четвъртък, 9 февруари, от 22:00 ч.) и „Един снимачен ден” (в неделя, 12 февруари, от 15:00 ч.).

Документалният филм „Призвание актриса разкрива жената и актрисата Гинка Станчева в разказ от първо лице. В киното името ѝ неизменно се свързва с легендарния Апостол Карамитев. В театъра е незабравимата Жулиета в партньорство с актьора Пейчо Пеев-Ромео. Той е нейният съпруг и единствена любов. Зрителите ще разберат още как актрисата от филма „Земя“ изправи на крака публиката в Кан. Филмът е режисиран от Валентина Фиданова-Коларова, а в главната роля е Гинка Станчева.

Сюжетът на филма Един снимачен ден разказва за тих жилищен квартал в София. Спокойствието на обитателите е нарушено от филмов екип, който трябва да заснеме поредната сцена от нов игрален филм с работно заглавие „Здравей, мила”. Постепенно наоколо се натрупват любопитни зрители. Многократното преснимане на тази сцена става повод за разкриване на взаимоотношенията между актьорите, режисьора, сценариста и другите членове на екипа. Всеки от тях се раздвоява между работата си по филма и всекидневните си проблеми в реалния живот. Режисьор на филма е Борислав Шаралиев, а в главните роли зрителите ще видят Гинка Станчева, Апостол Карамитев, Виолета Гиндева, Евстати Стратев, Васил Цонев и други.

Гледайте Призвание актриса в четвъртък от 22:00 ч. и Един снимачен ден в неделя от 15:00 ч. по БНТ 1

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече