Новини от Бълария

Какво пък ви пречат народните танци бе, идиоти не-полезни

A-specto публикува личното мнение на Ангел Джамбазки по темата протестъри, народни танци и патриотизъм

Цялата протестърска общност отново е на крак. Дава отпор на новата диктатура. На диктата на народните танци.

Нова заплаха дебне свободата. Народните танци. Според обичайните розови досадници и очевидни специалисти по всичко, включително неравноделни тактове и хореография, класически полезни идиоти, „приятели на бежанците”, икуъли с ромовете с лопатите от Раднево, изучаването на народните танци в училище е, цитирам: „примитив-патриотизъм, юбре, юбре, болгар, болгар” .

Народните танци изведнъж се превърнаха във враг на свободата. И на протестърската селищна система. Колко трябва да ти е стегната розовата връзка, та да не ти стига кислород в мозъчето, какъв мисловен запек трябва да имаш, за да измътиш подобна простотия?

Според тези смотаняци и спънати коне, а и очевидни неможачи, народните танци не трябва да се изучават в училище, защото им отнемали свободата. Тяхната свобода. Представете си. Като нещо било задължително, то те го намразвали. Ами то и училището е задължително, дебили. И добре, че е, иначе щяхте да сте буквално икуъл с ромовете.

Играйте балет, бе. Ще ви отива на розовите връзки. И на аутфита и натюрела. И на ориентацията. А е и по-европейско, по-светско, някак си. По-алафранга. Не е като смрадливите народни танци, които ви напомнят, че сте родени в Долно Уйно, ама сега консумирате с удоволствие и мярка столичния „спирит”.

Това е то, криворазбраната цивилизация. Чуждопоклонничеството.

Бре, бре, бре, каква стана тя…Нерде Ямбол, нерде Стамбул… Де го чукаш, де се пука. Отново цитат от пламенен борец срещу диктата на народните танци: „Анархията е висша форма на демокрация”. Това без очевидна връзка, ама това каза, честна дума, за да се мотивира, защо не трябва да се учат вредните според него народни танци.

„Няма да заменя свободата си в чистия ѝ вид, заради задължителните народни танци”.

За да кажеш това определено трябва да си идиот. Завършен.

Всъщност полезните идиоти се дразнят от думата, от определението „народни”. Това ги тормози. Всичко народно, национално, традиционно за тях е ретроградно, вредно, патрЕотично . Затова винаги са против. Против националното образование. Против националното възпитание. Против народната музика. Против народните танци. Против народните традиции и обичаи. Дразнят ги носиите, мартениците, празниците.

Нищо, нека ги дразнят. Щом се дразнят и получават мисловни гърчове и словесни разстройства, значи сме на прав път.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече