Новини от Бълария

Климент Шопов от „Възраждане“: Предприехме крачка в правилната посока в битката срещу хазарта

“Предприехме крачка в правилната посока в битката срещу хазартната зависимост, която е истински бич за съвременното общество. Щастлив съм, че  част от приетите предложения бяха на “Възраждане”, защото нашата борба за забрана на хазартните реклами по медиите е целенасочена и неотменна и сега жънем плодовете на продължителните си усилия.”, заяви народният представител от “Възраждане”, Климент Шопов, по повод второто гласуване на ЗИД на Закона за хазарта в Народното събрание вчера.

 

Като следствие от разискванията и последвалото гласуване се стигна до ефективна и дългоочаквана забрана  за рекламата на хазартни игри в радиото, телевизията и електронните медии и интернет сайтове. Сега СЕМ ще следи за рекламата, не НАП. Забранява се и реклама върху съоръжения, които са общинска и държавна собственост.

Забраняват се игралните зали и казина в населени места под 10 000 жители, но също и на 300 м от всякакви образователни институции. Забранява се, също така, на лица, които взимат социални помощи да играят хазарт. Изпълнението влиза в сила до срок от три години, като само от “Възраждане” предложиха по-кратък период, но той не се прие.

Източник: informiran.net

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече