Новини от Бълария

Кметът на Бургас: ВиК Бургас се опита да си “измие ръцете” за шоковото увеличение на цената на водата с кметовете и Общинските съвети!

Току-що ВиК Бургас се опита да си “измие ръцете” за шоковото увеличение на цената на водата с кметовете и Общинските съвети!“ – сигнализира кметът на Бургас Димитър Николов.

В официалния си профил във Фейсбук той сподели, че 60 % увеличение на цената на водата е шоково за семействата, бизнеса и общинските бюджети. Ето какво още написа Николов:

Не сме съгласни, че цената на водата се увеличава заради заявените инвестиции!
Припомням, че през последните години Община Бургас инвестира в изграждането на нова ВиК инфраструктура огромни собствени и привлечени средства, без да увеличи данъците на бургазлии!
Гласуването на предложения от ВиК бизнес план е подкрепа за заявените в него инвестиции, но не и за шоковото увеличение на цената на водата, което така и не ни беше представено в проценти!

Абсурдно звучи ултиматумът на ВиК към Общините, че ако няма увеличение на цената на водата, няма да бъдат правени инвестиции във ВиК мрежата! Настояваме ВиК да си изпълни инвестиционната програма без това драстично увеличение на цената на водата!

И последно! Никой не може да отнеме правото на кметовете да изразяват позиция в защита на интереса на гражданите!„.

Дали всички го правят обаче?

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече