Новини от Бълария

Културни особености: японци сащисаха катарец след първия мач на Световното

Целият свят е футбол от неделя и всички фенове се вълнуват от мачовете и резултатите. Изненади поднасят и някои от запалянковците.

Оказа се, че японските фенове имат навик да почистват след себе си, когато си тръгват от стадионите. И не само след себе си! А това много впечатли един местен запалянко, който документира тази културна особеност.

Става въпрос за случка, която се разиграла след първия мач от първенството между Катар и Еквадор. В края на мача японските фенове, вместо да си тръгнат както всички останали, започнали да събират боклуците. И то не само собствените си отпадъци, а всичко, което било изхвърлено на стадион „Ал Байт“ – от кенчета и опаковки до знамена.

Това беше забелязано и документирано от катарец, който е бил толкова шокиран, че първо е снимал чистниците, а след това се е присъединил към тях. Когато попитал гостите от Япония защо правят това, те отговорили: „Японците никога не оставят боклук след себе си. Ние уважаваме мястото“.

Катарецът, заснел видеото, го публикува в социалните мрежи с коментар: „Уау! Мислех, че са само един-двама. Но те чистят из целия стадион! Това е нещо, за което съм чувал, но никога не съм мислил, че е истинско. Уау! Респект!„.

Всъщност японските фенове поддържат репутацията си, с която се прочуха още през 2018 г. Тогава, по време на световното първенство в Русия, те винаги си тръгваха от стадиона с торби, пълни с отпадъци. Независимо дали техните фаворити печелеха, или губеха мачовете, японците правеха същото и на Световното първенство през 2014 г.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече