Новини от Бълария

„Музейко“ става училище

Детският научен музей „Музейко“ в София ще бъде превърнат в иновативно училище, съобщи днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Създаваме първото в България иновативно училище от ново поколение с фокус върху природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM) в сградата на детски център „Музейко“. С нашите партньори от фондация „Америка за България“ и Химико-технологичния и металургичен университет (ХТМУ) осигуряваме сградите и нужните инвестиции“ – заяви тя в официалния си профил във Фейсбук.

Сред приключване на учебните часове и в почивните дни „Музейко“ ще продължава да функционира като интерактивен детски научен център.бните часове и в почивните дни, уточни Фандъкова.

Фондация „Америка за България“ предоставя сградата на детския център „Музейко“, а ХТМУ – допълнителна сграда, в които ще се помещава както иновативното училище, така и център за обучение на учители

От своя страна общината ще предостави два спортни имота на Министерство на образованието, които ще се ползват от ХТМУ за тяхната спортна база. Предстои споразумението между трите институции ще бъде обсъдено и гласувано от Столичния общински съвет.

Йорданка Фандъкова изказа и благодарности за екипната работа на Нанси Шилър, президент на фондация „Америка за България“, на проф. д-р инж. Сеня Терзиева-Желязкова, ректор на ХТМУ, както и на министъра на образованието проф. Денков, който е участвал в конструирането на проекта.

Изображение: https://www.facebook.com/fandakova.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече