Новини от Бълария

От 10 май спират автобусите и товарните автомобили, ако правителството не чуе исканията на превозвачите

Още от 10 май всички превози спират – автобуси, товарни автомобили. След като правителството действа така арогантно, ние съответно няма да отстъпваме“ – заяви Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев в „Денят на живо с Наделина Анева“ по „Нова телевизия“.

В предаването той поиска оставка на трима министри – вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев и допълни, че иска правителството не само да чуе исканията на превозвачите, а и да има ефективно решаване на проблема им. За целта те смятат да предприемат по-решителни действия. „След скандалната пресконференция на „Продължаваме промяната“ вече смятаме да предприемем действия от 10 май. Решенията ще се вземат от всички в бранша, най-накрая трябва да бъдем чути и да има резултати“ – заяви още Арабаджиев.

Той обясни, че от два месеца „уж сме в комуникация с правителството„, на което самите превозвачи предлагат мерки за овладяване на инфлационните процеси. Те са предложили премахване на био добавката за шест месеца и намаляване акциза на горивата.

Бяхме убеждавани, че България не може да намали акциза си, което се оказа, че не е вярно. Министър Василев сведе дебата на ниско ниво, истината е, че всички превозвачи плащат, и то на момента. На фона на криза да се налага тол такса на второстеренните пътища е алогично„, – категорично заяви Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи. Той уточни още, че „дори и държавите членки, които са на минимални ставки, могат да намалят акциза“. От друга страна българското правителство не прави нищо по въпроса, „но автомобилния бранш е изцяло обединен“.

Българските превозвачи предлагат да не се искат и тол такси за второстепенните пътища. „При тези цени на тол таксите транспротната услуга ще се повиши и всеки български гражданин ще плаща по 500 лева на година„, прогнозира Йордан Арабаджиев.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече