Новини от Бълария

ПИБ опроверга пазарни слухове за скорошна продажба

В Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив

„Първа инвестиционна банка“ АД е публична компания, която се търгува на БФБ и като такава спазва стриктно българското законодателство. Именно затова от банката изпратиха официална информация до КФН и БФБ, в която категорично опровергават неверните твърдения:

Първа инвестиционна банка (Fibank) не коментира пазарни слухове, но предвид потенциалното значение на публикувана в ,,Kапитал“ непютвърдена информация, базирана на неофициални източници, в противоречие с добрите журналистически стандарти, уведомяваме обществсността, че в Банката не е стартирана и не се провежда процедура по т.нар. дю дилиджънс, която процедура е стандартен елемент при покупко-продажбата на структуроопределящ за българската икономика актив.

3a нaд 30-годишната си история на българския пазар, Fibank се утвърди като нaй-голямата и авторитетна бaнка с български капитал. B това си качество тя винаги е представлявала интерес за български и чуждестранни инвecтитоpи. 3а вcяка минала и бъдеща промяна в структурата на собствеността на Банката, българската общественост е научавала и ще продължи да научава единствено и само чрез официалните ни канали за комуникация, коментираха от ПИБ.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече