Новини от Бълария

Раз-два-три – Стани | 1 по 2 по 3 – Избери

Писали сме го и преди, но явно няма кой да чете, което налага да повторим отново някои стари истини, но с днешен привкус на дърти /„dirty” – мръсни/ политико-системни номера, но с новите, модерни, лица на политико-икономическите шаврантии.

Родените през в края на 80-те и началото на 90-те години, които вече са на по около едни 30-тина години, едва ли знаят кой кой е, поради което ще се обърнем за малко към историята, за да визуализираме несъстоялите се времена на т.нар. Преход:

„Не е достатъчно само да бъде свален един диктатор, системата също трябва да бъде променена.“

Ернесто „Че“ Гевара

На 09.11.1989 г., Берлинската стена падна.

Същата година в Народна република България, и в съседна Румъния, бяха свалени двама диктатори – другарите Тодор Живков /10.11.1989 г./ и Николае Чаушеску /25.12.1989 г./.

В северната ни съседка обаче последният беше свален от румънския народ. Тогава там избухна гражданска война. Армията  застана на страната на народа и началото на промените в Румъния бяха наложени, а житейският път на Чаушеску, заедно с този на съпругата му Елена, след импровизиран военнополеви съд, приключи до една училищна стена.

У нас, другарят Тодор Живков не беше свален от българския народ, а от други висши партийни функционери – един вид се извърши дворцов преврат начело с Петър Младенов, Александър Лилов и Андрей Луканов.

Тогава, заради трансграничното замърсяване с хлор на гр. Русе, избухнаха протести начело с „Екогласност“, създаде се и „Съюза на демократичните сили“ /СДС/, нароиха се много големи и малки партии – настана визуален политически плурализъм.

Настъпиха множество привидни промени в обществено-политически живот на Народна Република България – реално обаче всичко си остана същото, но под друга форма.

Преходът де юре приключи в началото на 90-те години на миналия век, на т.нар. „кръгла маса“. От една страна бяха „Екогластност“, „СДС“ и пр., а от друга страна Българската комунистическа партия, държаща всички лостове и механизми на тоталитарната държава.

От тогава до сега се наблюдава само преразпределение на блага, които са съградени за десетилетия от цял един народ.

Днешните управници говорят за българския народ в трето лице – „те“!

Същите не считат грабителството, на което са подложили цялата държава и народа за нещо престъпно, понеже мислят, че съграденото от баба или дядо, респ. мама или тате, е тяхно и те не го крадат, а просто си го взимат обратно, защото имат нужда. Това е начинът им на мислене!

Кои кой е в т.нар. български преход:

Димитър Попов – министър-председател, станал известен с репликата „За Бога, братя, не купувайте!“ – съдия от Върховния съд на НРБ;

Ренета Инджова – служебен министър-председател – по последни данни във все още съществуващата Агенция за приватизация;

Иван Костов – министър-председател, човекът извършил приватизацията в Република България – по-известен с продажбата на безценица на активи за милиарди. Не беше ли точно той онзи, който е чел лекции по икономика на социализма в днешния Университет за национално и световно стопанство /тогава „Карл Маркс“/;

Ректорът на УНСС проф. Стати Статев – един от многообещаващите млади учени на НРБ, не се ли обърна преди 10-тина години към студентите по отношение на техните протести с думите „Като не им харесва, да имигрират!“?!?

/бел.авт. – интересно ми е, в една истинска държава, ако преподавател в което и да е училище, си позволи подобен изказ не дали ще остане на мястото си, а дали изобщо повече ще успее да си намери работа в тази държава?!/

Симеон Сакскобургготски – човекът, който обеща на целокупния български народ, че ще оправи нещата за 800 дни… по непотвърдени данни, през втората половина на 60-те години на 20 век, когато другарят Тодор Живков е на посещение в Париж и е посрещнат лично Де Гол, и подписва споразумението за сглобяване на автомобили „Рено“ в НРБ, Първият получава за подарък от френския президент автомобил от същата марка. Довереният шофьор на другаря Живков обаче не тръгва с него към София, а към Мадрид… личен подарък за г-н Сакскобургготски за това, че е съдействал за затоплянето на отношенията между България и Иран.

/бел.авт. – интересно, ако г-н Сакскобургготски е работил против комунистическия режим в НРБ, дали е щял да получава подаръци от Първия, или е щял да последва съдбата на писателя и журналист Георги Марков – убит в Лондон, от отравяне чрез изстрелване на сачма с рицин – т.нар. „български чадър“?!?/

Анастасия Мозер – начело на Български земеделски народен съюз – Пладне /БЗНС/ – дъщеря на Георги Димитров – Гемето…

Генерал Бойко Борисов – той нямаше ли научна дейност през 80-те години в милиционерската – по днешно му полицейската – школа в кв. Симеоново, гр. София?! Иначе произхождал от репресирано от комунистите семейство.

/бел. ав. – комунистите или са били големи демократи, или доста глупави – да допуснат прогресивно, инакомислещ човек, да води научна дейност там, където се обучават кадрите, осъществяващи директната репресия върху народа… дали?!?/

Васил Божков – „Черепа“ – един от най-перспективните млади математици на НРБ… и т.н., и т.н., и т.н…

За Сергей Станишев, Румен Овчаров, Георги Първанов, Ахмед Доган, Лютви Местан /кандидат под №22 на СДС под името Владимир Зидаров/ – няма смисъл да се говори. То е ясно – партията майка – БКП или понастоящем БСП и нейните производни.

Та, то май де другарка, де другар… е целият Преход, който продължава вече повече от 30 години, време, достатъчно, за да бъде създадена Римската империя.

Реална промяна в Република България няма.

Системата остана същата!

През 2020 г. – 2021 г., целокупният български гласоподавател се нацепи на поредните другарки и другари от „Има такъв народ“ /„ИТН“/, „Да, България“ и „Изправи се! Мутри вън.“, преименувано на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на адв. Мая Манолова и тримата „отровни“ – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков.

1. В брутално професионалното по отношение владението на чужди езици на г-н Трифонов и компания, предложение за правителство правят впечатление няколко неща:

– като вулкан „Има такъв народ“ изригна като втора, а после и като първа политическа сила;

– „НДСВ“ на г-н Сакскобургготски по същия начин;

– малко по-плавно беше с „ГЕРБ“, но все пак беше партия, производна на „царизма“;

– концесия на магистрали – същото, което г-н Сакскубурготски или финансовите кръгове, които го докараха в България, така и не успяха да заграбят;

– министър на Сакскобургготски и на вицепремиер на тройната коалиция, където май патриотите от „Атака“, начело с Волен Сидеров, националноотговорно и неофициално се прегърнаха с „Движение за права и свободи“ на Ахмед Доган – Сокола. /колко да са патриоти „атакистите“?!? според мълвата до към едни 10-тина милиона… и то… в лева… за Бялата Златка/.

Проектокабинетът не оцеля и седмица.

За сметка на това „ИТН“ покани на разговори за състав на правителство „БСП“, „ДПС“, „Да, България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

2. „Да, България“ на Христо Иванов.

Другарят Иванов – роднинска връзка с другарката Мария Бойкикева /родител на същия/ е неоспорима.

Като министър на правосъдието го видяхме колко беше…

Няма смисъл да се коментира!

Думите на другарката Бойкикева, изречени през 1989 г. в Пазарджик, за Ахмед Доган – Сокола, също няма защо да се анализират:

„Меди Доганов е мой приятел“

3. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на адв. Мая Манолова и Отровното трио.

Де отровните да бяха творение на мислещите и даровити създатели на „Тримата от  запаса“ или „Тримата глупаци“, а не някаква явна карикатура на демо-деко-ратската х’интелигентност на республикнските кукловоди.

Мая Манолова – тръгва от БКП/БСП. С нейния глас се приема настоящия Граждански процесуален кодекс /и привилегиите на банките/, Закона за Частните съдебни изпълнители и кое знае какво още…

Същата другарка – като Омбудсман, т.е. Обществен защитник – най-позорно от парламентарната трибуна оттегли предложението, което беше внесено в Народното събрание, и според което привилегията на банките да съдят хората без да разбират щеше да отпадне – есента на 2017 г.

После, незнайно защо, след Писмо, №С(2019)357, относно процедура за нарушение 2018/4083, във връзка с неправилно транспониране на чл. 3, параграфи 1 и 3 и чл. 5, изречение трето от Директива 93/13/ЕИО на Съвета от 5 април 1993 година относно неравноправните клаузи в потрeбителските договoри /Директивата/, в чл. 143 и чл. 147, ал. 2 от Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, изпратено от Вера Йоурова – Комисар по „Правосъдие, потребители равнопоставеност между половете“, чиито адрес е българското правителство, системата /незнайно защо/ отреагира чрез Мая Манолова. Същата – в качеството ѝ на Омбудсман,– предложи, а определени депутати внесоха в Парламента, такива законодателни промени, като в Граждански процесуален кодекс и Закона за защита потребителите, че да настръхне човек…

Защо едни от тези предложения бяха отхвърлени, как други бяха спрени и защо трети бяха приети – за сега остава неясно за обществеността.

После, самодискредитиралата се дори пред Европейската комисия Мая Манолова – в качеството ѝ на Омбудсман,– системата елегантно отстрани, като я издигна за кандидат-кмет за София.

Точно тук следва да бъде изрично отбелязано, че според Тошко Йорданов от „ИТН“ Мая Манолова била успешен Омбудсман… само дето не каза на кого точно е била Омбудсман… ‘щото от такива, като всичките тези, Бог да пази!

адв. Николай Хаджигенов – защитава обществения интерес в Специализирания съд /за незнающите, мълвата говори, че обществен бил всеки престъпен интерес срещу съответна сума…/ – отделно, законодателните промени, внесени от същия, в качеството му на народен представител, са показателни.

Арман Бабикян – имал „хоби“ да подготвя бъдещи политици, като ги обучава на вербално и невербално поведение и пр.

проф. Велислав Минеков пък бил зет на известния режисьор от байтошово време Рангел Вълчанов.

… и дългата ръка на Партията-Майка вече не само прозира, не само е видна – очеизвадна е!

Партията Се Клонира!!!

Доказателството – преди вторите за тази година избори, Партията-Майка прибра всичките си сателити, включително и доц. Минчо Христов.

Последното обяснява защо той е толкова много против лустрацията.

Преди третите за тази година избори /на 14 ноември 2021 г./ – доц. Минчо Христов се е коалирал с не с Партията-Майка, а с адв. Мая Манолова от „Изправи се.БГ“, „Ние идваме“ или както и да се казва вече социално-политико-икономическото ѝ начинание.

Точно предишните избори окончателно доказаха, че политическия космос в България се състои от Кораба-Майка и нейните сателити… 16 /шестнадесет/ броя си прибра Столетницата!!!

Такава консолидация на електорат червените не помнят да е имало от 20 и повече години.

За предстоящите избори обаче, както е видно, някои от „спътниците“ на БСП правят свои политически формирования.

Странно, че ПП „Възраждане“ не се вляха в „червената лавина“ на БКП/БСП – но само на пръв поглед.

Тези нови лица, Партията-Майка ги държи за заместници на ВМРО – за пълнеж на патриотичния вакуум от ляво, понеже войводите много удесняха покрай ГЕРБ.

Хубавото е, че ГЕРБ починаха, както и СДС, а между тях „Национално движение Симеон Втори /НДСВ/“, поради което следват малко аналогии, понеже кукловодите явно гледат на СУВЕРЕНА като homo tapirus и повтарят една и съща схема за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ:

СДС изригна с поставени „бивши“ червени другарки и другари по върховете.

После дойде НДСВ, като царя беше „докаран“ с една плеяда юпита, от един бивш на Държавна сигурност, подвизаващ се в Лондон.

След това изгря звездата на ГЕРБ, а тази на НДСВ започна да залязва, като коалициите НДСВ-БСП-ДПС и явните БСП-арски правителства бяха междинни за зората на ГЕРБ.

Тук е тънкият момент – ГЕРБ вече не може да се крепи дори и от ВМРО.

Толкова амортизира.

И схемата се повтаря за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ – БСП „излиза“ от властта, както и сгромолясалите се нейни заместници за пред хората – СДС – НДСВ – ГЕРБ… за да изгрее „като малка червена звезда“ „Има такъв народ“ на Станислав Трифонов и компания! – последният дълго време беше всяка вече в дома на всеки българин и няма да бъде неоправдано да се каже, че точно „Дългия“ наложи Бойко Борисов като политик – всяка вечер скеч, Бойко – това, Бойко – онова, Бойко, Бойко, Бойко… докато не се стигна до градинката пред японския хотел /Кемпински Хотел – Зографски, по настоящем „Маринела“/…

При патриотите пак същата схема:

ВМРО – Атака – НФСБ – Възраждане /последните още имат само мокри сънища за Парламента и колите на НСО/.

За сега Партията-Майка им е отредила само по-тлъста държавна субсидия.

Още по-странно е, че… забележете АДВОКАТ… Румяна Ченалова, онази, която френския посланик пенсионира /най-образно казано/, покрай опита да бъде откраднато едно френско дружество инвестирало в България /Белведере/, е острието на ПП „Възраждане“ в гр. Кюстендил.

* след като беше Омбудсман, Мая Манолова също е вписана в адвокатска колегия…

Възниква въпросът:

До кога адвокатурата ще приема сред редиците си юристи с доказана аморалност?

А отговорът дойде от Висши адвокатски съвет, чрез процесуалното му недопустимо Искане за отмяна на т.нар. „абсолютна“ 10 /десет/-годишна погасителна давност, за „заварените“ случаи, и уважаването му от Конституционни съд на Република България.

А, д-р Костадин Костадинов – Свърхчовекът на т.нар. днешни „възрожденци“, ще говори за морал в политиката…

Смях!

Особено като се присетим за една отказана държавна субсидия…

или как същата щяла да бъде дарявана за Ин витро процедури „за да има деца“…

Е, една част е дарена…

Но!!!

Субсидията е една, просто се изплаща на траншове.

Иначе била дарена – една част… да!

Схемата е същата – няма идея, само повторение за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ.

В тази насока, може да се отбележи само достолепието на „Движени за права и свободи“ на Ахмед Доган – Сокола, с което преминава през всички политически катаклизми в България, и как остава непокътната и винаги готова да бъде „балансьор“ /като онези през 90-те, дето били с едни фирми на „бариерата“ на Кремиковци/.

И то как да окажат процесите в България някакъв негативизъм на образуванието, създадено в Държавна сигурност /ДС/, комунистическо-турска партия за контрол, страх и шантажи…

И като стана дума по-горе за бившата съдия Руманя Ченалова /ПП „Възраждане“/, и бившия министър на правосъдието Христо Иванов /ПП „Да, България“/, прави впечатление една много важна тема от години – реформата на съдебната власт. Всеки тръгва да я реформира, но де факто тя бива капсулована все повече и повече.

Това също не е случайно.

Съдебната власт в Република България е цитаделата на системата – крепостта в крепостта, способна да издържи продължително време на обсада, т.е.: съдът дава правна рамка на всяко едно грабителство, а прокуратурата е еквивалентът на преторианците в древен Рим – най-верните на императора.

В тази насока примерите са безчет, но своеобразен връх са:

– Решението на Висшия съдебен съвет да остави Иван Гешев Главен прокурор на Република България;

– съдия Ченалова и опитът да се открадне дружество, създадено с френски капитали, което стана повод на тръгване от Република България френският посланик да каже:

„След три години престой в България разбрах защо по света се казва, че мафията си има държава, а само тук, че държавата си има мафия.“

– Фалшивите записи на заповед, заради които беше наказан най-малко виновният – частен съдебен изпълнител Иван Чолаков;

– Опитът от края на 2018 г. да се открадне либийски танкер с фалшива морска ипотека, като се ползва името на нотариус от Република Гърция, със съдействието на Морска администрация и поредния жертван частен съдебен изпълнител;

– семейство Арабаджиеви, държащи над 42 милиона лева в брой;

– Николай и Евгения Баневи, погрижили се за преуспяването на „Полимери Девня“ и кой знае колко още комбинати и фабрики, построени по времето на комунизма, чрез дружеството си „АКБ Форес“;

– „Кремиковци“ – обявено във фалит през 2008 г., когато цените на стоманата в световен мащаб бележеха близо 30-годишен връх – единственото стоманодобивно предприятие фалирало тогава на планетата Земя!

…и колко ли още знайни и незнайни активи, създавани с десетилетия са изчезнали, продадени или просто нарязани на скраб…

Така в годините, партийният електорат на Българската комунистическа партия, премина от нея не само в БСП, но и се разпръсна на висши места в Съюза на демократичните сили, БЗНС, ВМРО, после в Национално движение Симеон Втори, след това в ГЕРБ, а сега… дойде ред на „Има такъв народ“ на Станислав Трифонов, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ на адв. Мая Манолова и на адв. Мая Манолова и тримата „отровни“ – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков. Политическа партия „Възраждане“ на Костадин Костадинов.

Системата остава същата.

Тя има нужда само от нови лица и стара опозиция.

Всичко е само прах в очите на народа.

Кукловодите вече явно демонстрират своята наглост, като с действията си приравняват СУВЕРЕНА до homo tapirus, повтаряйки схемата за ЧЕТВЪРТИ ПЪТ.

Системата „работи“ на всички „нива“.

La Piovra 4 – La Morale Dell’Immorale – Ennio Morricone

/композиция към филма „Октопод“ – „Морала на неморалния“ от Енио Мориконе/

В тази връзка, странно е някак си как така „случайно“ през 2018 г., когато адв. Николай Лалев – САК, уведоми редица български органи и институции, че предстои – тогава – втора жалба срещу Република България до Европейската комисия, същата седмица бяха откраднати документите – в оригинал,– служебния му компютър и други вещи.

Навярно, както тази година, на 3-ти октомври се направи опит да бъдат затрити 14 /четиринадесет/ сигнала по Глобалния закон за отчетност на човешките права на Магнитски и неговия европейски еквивалент – Регламент /ЕС/ 2020/1998 на Съвета от 7 декември 2020 година относно ограничителни мерки срещу тежките нарушения на правата на човека.

Разликата между жалба до Европейската комисия и въпросните сигнали е, че последните не са ограничени от действието на чл. 51 от ХОПЕС, т.е. санкцията може да бъде наложена на политици, на магистрати, на и всякакви други, които Системата на упадъка така умело пази, вкл. и на търговски дружества.

Трябва само да бъдат доказани нарушения на правата на човека и/или липсата на върховенство на закона и/или корупция, както и да бъдат посочени виновни лица.

Бъдат ли наложени санкции от Правителството на САЩ и Европейската комисия, Системата на упадъка в Република България ще бъде разтърсена на тектонично ниво.

Последното – предполагаме – ще доведе до „Промяната“, но от вътре, и същата – надяваме се – няма да може да бъде контролирана и/или управлявана от настоящите… които и да са те… тогава!!!

Допусне ли обаче българина поредните си „спасители“ – няма да има бъдеще…

Днешните политически отрочета са ясни – доказани дегенерати,– а властта, парите, наркотиците, алкохола не променят човека – само показват неговата същност.

Видяхме ги с власт.

Видяхме ги с пари.

Видяхме ги опиянени от тях или в абстиненция, поради липсата им.

Д-р Костадин Костадинов – Председателят на ПП „Възраждане“, когато намалиха партийната субсидия на 1.00 /един/ лев, беше толкова притеснен как ли щяла да му оцелее партийката, че чак да го „заболи“ човек.

Факт е, че в България се плаща някакъв членски внос, но „хапката“ е държавната пара.

А за нея остава само една дилема – как да бъде „осчетоводена“.

Схемата тук за нас е „малко“ неясна, но имаме някакво евентуално съмнение.

В крайна сметка никой не следи кой колко харчи за „дребни“ ежедневни покупки, а точно те са ключа – при официален общ доход от 2-3 000.00 лв. /две-три хиляди/ е малко трудно да се плащат и ипотека, и лизинг, и гориво за пътувания в страната и чужбина, и храна, и издръжка, и… някакви други „дребни“ нужди да се задоволяват /всички случайни асоциации с Лидера са… неслучайни!/.

Друга неслучайност – учебникът по Родинознание, който самият д-р Костадин Костадинов твърди, че е написал, е ЛЪЖА.

Истината е КОЛЕКТИВ ОТ АВТОРИ – д-р Костадинов е РЕДАКТОР.

Ха, сега да си изберем прИзидент, който не прави разлика между „автор“ и „редактор“!

По наше мнение – за историк и юрист,– показва изключително непознаване на родния си – български – език, този „виден възрожденец“…

Истината за ПП „Възраждане“ може да бъде открита във Фейсбук:

ПП „Възраждане“ – истината

Такива, който експлоатират най-светлата епоха в най-черните векове в историята на българския народ – „Възраждането“ – следва да бъдат изхвърлени!

На 14 ноември 2021 г. ще се гласува не само за Парламент, а и за Президент.

В това отношение настана такава вакханалия, че е трудно да бъде коментирана.

Според нас – единствения „ставащ“ от всички кандидати е ген. Румен Радев.

От другите 23 /двадесет и три/-ма „кандидата“ правят впечатление:

– Лозан Панов – Председател на Върховен касационен съд – без коментар;

– Волен Сидеров от „Атака“ – без коментар;

– от Валери Симеонов от „НФСБ“ – без коментар;

– Светльо-о-о-о „Хиподилски“ Витков от „Глас народен“ /б.а – ПП „Бате Гойко“/;

– Луна Йорданова… /б.а. – ПП „Питко майнера“/;

– Александър Томов – без коментар;

– Боян Станков – Расате – без коментар;

– Веселен Марешки от „Воля“ – без коментар;

– Милен Михов от „ВМРО“ – без коментар;

– от Мустафа Карадайъ от „ДПС“ – …;

и – д-р Костадин Костадинов от ПП „Възраждане“…

Следва да изтъкнем момента, че от 1989 г. „ДПС“ за първи път издигат свой кандидат с турско име за президент на Република България.

Този факт сочи за едно вече явно ново начало, предвид, че думите, изречени в Република Турция, от същия, по смисъл следва да се разбират:

„Турция на родината на български мюсюлмани /б.а. – електората на ДПС/, а земята, където живеят, е тяхна, т.е. турска.“

За останалите – старата българска приказка – „Хвани единия, удари го в другия!“ /б.а. – че да падне третия/, е вярна.

Преди имаше шега, че след толкова шутове в Парламента е време да влезе и един професионален шоумен – Слави Трифонов…

След онзи „лек“ теч на домашна порноитродукция и след толкова гювендии /синоним на едно благозвучно трибуквие с наставка „ва“/ в политиката, сега остана и… филмовата индустрия за възрастни да влезе в Парламента…

Последното ни припомни за един коментар на Мартин Карбовски – преди години – за новите представителки на /предполагаме/ най-старите физически упражнения:

„Те са млади, красиви, правят всичко и… са готови на всичко, за да пробият.“

Доказано вече – Система на упадъка е дегенерирала до степен, където импотентността е повече от възможност – т.е. поредните духовно изродени политици или кандидати за такива, облекли светлата дреха на патриотизма, на обединението, на промяната, на…

Всички обаче ни делят на българи, на турци, на роми /цигани/ и т.н.

Никой не се сеща обаче че всички ние сме българи, а кой каква религия изповядва, е съвсем отделен въпрос.

Удобно е да бъдем раз-делени и лесни за лъжене, щаване, управление и т.н.

Делят ни най-общо на християни – българи, и на мюсюлмани – турци.

Докато в края на февруари – началото на март 2020 г. на летище Шарл дьо Гол не се чу реплика:

„Какъв циганин си ти, ако не знаеш турски?“…

… защото само притежанието на български документи за самоличност не прави никого българин…

Получава се следната картина:

Мюсюлманите в България се имат за турци.

Ромите не били роми, ако не знаели турски език.

В Бесарабия – да речем на полубългарски-полуруски – ни се обяснява, че са българи.

Във Вардарска Македония на български език, управляващите в РСМ, твърдят, че най-изстрадалите българи – македонците,– преживели и турското робство, и сръбското и гръцкото управление, и геноцида на Тито, и безхаберието на българските „държавници“, не били българи.

Въпросът обаче за кого да се гласува, предвид, че идват и поредните ТРЕТИ за тази година избори за парламент, остава.

Това всеки може сам да решава, като си припомни думите им и им види делата – има ли разминаване, ясно е:

Който е доволен от заплатата си – да гласува за тези, които са управлявали до момента.

Който си харесва пенсията – пак да гласува за тях.

На който му харесва да живее нейде из чужбина, прогонен от бащиното си огнище – пак да гласува за тях!

На който му харесва половинката в семейството, децата, внуците, приятелите да живеят низвергнати от собствената си родина нейде по света – пак да гласува за тях!

На който му харесва факта, че българите от близо 9 /девет/ милиона през 1989 г. през 2021 г. са под 5.7 /пет цяло и седем/ милиона при 82% /осемдесет и два процентни пункта/ преброено население – пак да гласува за тях!

Алтернатива в „БСП“, „БЗНС“, „НДСВ“, „ГЕРБ“, „Възраждане“, „ДПС“, „ДОСТ“, „Атака“, „ВМРО“, „ДА, България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ – няма.

Навсякъде е едно и също.

Има обаче решение – да се гласува с бюлетина „НЕ ПОДКРЕПЯ НИКОГО“.

Тогава нито един глас няма да бъде преразпределен на пропорционалния принцип, а ще бъда в графа „НЕ ПОДКРЕПЯ НИКОГО“.

Само тази бюлетина е вот, който вот е наказателен.

Така че, който е доволен, си знае за кого ще гласува.

Тези, които искаме промяна, тя – промяната – започва с нашата бюлетина „НЕ ПОДКРЕПЯ НИКОГО“.

С нашия наказателен вот!

Да си остане човек вкъщи, е равносилно на съучастие и робско безсилие пред т.нар. червени фашисти. Защото…

„Цената, която добрите хора плащат за своето безразличие към обществените дела, е да бъдат управлявани от лоши хора.“

Платон

…дава отговор на въпроса защо в чужбина е даденост това, за което в България трябва да се борим.

Нека не се забравя и една историческа истина:

Това, което не е платено от родителите ни, го плащаме днес ние, а неплатеното от нас днес, ще бъде плащано от деца ни!

Всеки сам решава дали да остави сметката за тези след него или да гласува.

Народът не съди!

Суверенът изпълнява присъди!

Ще им изпълните ли присъдата или още ще ги търпите?!

‘щото след търпението започва издръжливостта,

а след издръжливостта идва историята…

Историята на поредния изчезнал народ.

Ще им изпълните ли присъдата или…?!?

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече