Новини от Бълария

Разликата между автентични футболни фланелки и реплика

Напоследък се забелязва усещане за иновация в спортния свят и това доведе до изобретяването на някои изключителни футболни фланелки. Виждаме истинска вълна от експериментални футболни екипи, тъй като клубовете се стремят малко да освежат нещата.

Избора ви коя версия на футболна фланелка да изберете за покупка се усложнява. Повечето от големите клубове ще пуснат както автентична, така и копие. Вероятно вече знаете, че едното е много по-скъпо от другото, но какви точно са основните разлики между тях?

Автентични футболни фланелки срещу реплика – каква е разликата?

На пръв поглед те може да изглеждат невероятно сходни, но има някои огромни разлики между автентични и реплика клубни фланелки. Автентичните фланелки се носят от играчите на терена, докато репликите са по-евтин вариант, произвеждан за феновете, които да носят у дома или на стадиона.

Нещата обикновено се различават малко между марките, но обикновено можете да разпознаете тези футболни фланелки, като обърнете внимание на пет основни области: материали, бродерия, прилягане, цена и разбира се, името на продукта.

Използвани материали за направа на футболни фланелки

Автентични

Автентичните футболни фланелки се отличават с материали и материи от абсолютно най-високо качество. Марките винаги търсят начини да направят фланелките си по-дишащи, леки и удобни за играчите на терена. Ако облечете автентична тениска, ще изпитате същата иновативна технология на гърба си като професионалистите.

Реплика

Няма съмнение, че репликите на футболните фланелки просто нямат дълбочината, детайлите или безупречното съвпадение на автентичната версия, независимо коя марка разглеждате.

Бродерия

Автентични

Тъй като те ще бъдат носени от някои от най-добрите играчи на планетата, всяка голяма марка иска да запази футболните си фланелки възможно най-леки. Това включва намаляване на теглото на логото и гербовете, използвани върху фланелката, такива като Nike, Adidas, Puma и New Balance използват лого с топлинно пресоване на своите тениски за футболисти.

Това означава, че се чувстват по-гладки и по-синтетични, но също така изискват по-голяма грижа при изпирането им в пералната машина.

Реплика

За разлика от тях, репликите на футболните фланелки обикновено имат бродирани лога и тези пришити значки очевидно са малко по-тежки и по-издръжливи. Може също да забележите много леки разлики в цялостния дизайн на блузата, като някои функции са коригирани, за да направят автентичната версия по-дишаща и в крайна сметка по-лека.

Дизайн

Автентични

Автентичните комплекти са създадени за професионални футболисти, така че, естествено, имат по-атлетична кройка, която се чувства много по-стегната около тялото.

Това не е непременно проблем, но винаги бихме ви препоръчали да поръчате по-голям размер, когато купувате автентична футболна фланелка, особено ако е от Puma или Adidas. Извитият подгъв е предназначен да подобри движението, но винаги има шанс автентичните комплекти просто да ви се сторят прекалено стегнати, особено ако просто планирате да го носите из къщи.

Реплика

Отличаващи се с много по-свободните кройки, футболните фланелки реплики са най-добрия избор, ако просто ги носите небрежно. Те може да не са толкова аеродинамични, колкото оригиналните тениски, които се носят играчите, но предлагат много по-удобна кройка и спокойно усещане, която е специално проектирана за комфорт. Идеален за ежедневието на футболните фенове, особено ако наистина не обичате вталените дрехи.

Цена

Автентични

Когато новите комплекти се пускат за първи път, автентичните футболни фланелки обикновено струват около 50% повече от реплика версиите.

Разбира се, цените варират и винаги можете да търсите отстъпки, но дори в случай на огромен спад на цените, автентичните футболни тениски обикновено струват повече.

Реплика

Струва си да се отбележи, че макар фланелките реплика да са определено по-евтини от автентичните, те все още могат да струват доста. Вижте цените на футболните фланелки в R-GOL , за да спестите пари.

Име на продукта

Автентичен

В зависимост от това къде пазарувате, не винаги е напълно ясно кои футболни фланелки са автентичните версии и кои са реплика. Фактът, че марките са склонни да ги наричат малко по-различно, със сигурност не помага, а фланелките, които са по-евтини или по-скъпи от очакваното, също могат да причинят малко объркване.

Реплика

Думата „реплика“ се превърна в малко мръсна фраза, но засега просто трябва да знаете да внимавате всеки път, когато видите „реплика“ в заглавието на продукта, тъй като това може да означава, че не е истинската.

Разбира се, вие сте в пълна безопасност, когато пазарувате от реномирани и доказани търговци на дребно, така че не винаги има причина за тревога, ако фланелката е обозначена като „replica“. Вместо това Nike избират фразата „Stadium“, но много търговци на дребно просто ще я избегнат напълно и ще изпишат името на тениската.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече