Новини от Бълария

Русия ангажира ООН и Червения кръст да разследват нападението над Еленовка

Москва официално покани експерти от ООН и от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) да разследват нападението срещу следствения арест в Еленовка в Донецката народна република (ДНР), където бяха убити пленени украински войници. Това беше съобщено от руското министерство на отбраната в канала Telegram.

Както подчертават от ведомството, специалисти от международни организации са привлечени „в интерес на провеждането на обективно разследване“ на инцидента. По-рано заместник-говорителят на генералния секретар на ООН Фархан Хак заяви, че организацията е готова да изпрати експерти за разследване на нападението в Еленовка. Той отбеляза още, че ООН подкрепя инициативите на Международния комитет на Червения кръст.

Новината идва в отговор на съобщение от 29 юли на Руското министерство на отбраната, според което въоръжените сили на Украйна са нанесли ракетен удар по следствения арест в Еленовка с помощта на американската реактивна система за залпов огън HIMARS. Според агенцията в резултат на ракетния удар са били убити 50 украинци.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече