Новини от Бълария

Руското посолство призова Лондон да спре с опасните си провокации заради Украйна

Руското посолство във Великобритания призова британското външно министерство да спре провокациите заради Украйна, като ги нарече глупави и опасни във връзка с настоящата ситуация.

Настоятелно призоваваме Лондон да спре глупавите риторични провокации, които са много опасни в настоящата нажежена обстановка, и да допринесе за реални дипломатически усилия за предоставяне на надеждни гаранции за европейската сигурност“, е казал официален представител на руската дипломатическа мисия, цитиран от агенция ТАСС.

Посолството е реагирало на изявленията на Лондон, че Москва има намерение да доведе на власт в Киев бившия украински депутат от Върховната Рада Евгений Мураьов. От дипломатическата мисия са нарекли подобни изявления абсурдни и анекдотични. „Озовавайки се в кулоарите на реалните дипломатически процеси в резултат на своята недалновидност, Лондон вижда ролята си в непрекъснатото подхранване на антируските настроения“, са подчертали от руското посолство.

По-рано британското външно министерство направи изявление, че руските власти планират да внедрят „лоялен, проруски лидер“ в Киев. Беше отбелязано, че Москва разглежда бившия заместник на Украйна Евгений Мураьов като потенциален кандидат за тази роля.

Руското външно министерство посочи, че дезинформацията, разпространявана от британския офис, е „поредното доказателство, че именно страните от НАТО, водени от англосаксонците, ескалират напрежението около Украйна“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече