Новини от Бълария

Руснак предложи 1 милион долара за главата на Путин

Американският бизнесмен Алекс Конанихин предложи награда от 1 000 000 долара за ареста на руския президент Владимир Путин. Той публикува предложението си в LinkedIn, придружено от снимка на Путин и от думите „Търси се: жив или мъртъв. Владимир Путин за масово убийство„.

Текстът под снимката гласи: „Обещавам да платя 1 000 000 долара на офицера (или офицерите), който, спазвайки конституционния си дълг, арестува Путин като военнопрестъпник съгласно руските и международните закони„, написа Конанихин в LinkedIn. „Като етнически руснак и руски гражданин, аз смятам за свой морален дълг да улесня денацификацията на Русия. Ще продължа да помагам на Украйна в нейните героични усилия да устои на натиска на Путиновата орда“, добавя бизнесменът.

Любопитно е, че на своята страница във Фейсбук Конанихин цитира няколко публикации, които пишат за неговата оферта, но преди броени часове като че ли отрече това, като написа: „Съобщава се, че съм обещал да платя за атентат срещу Путин. Това НЕ Е вярно. Въпреки че подобен резултат би бил приветстван от милиони хора по света, аз вярвам, че Путин трябва да бъде изправен пред съда„.

Кой е Алекс Конанихин?

Според статия във „The Washington Post“ от 1996 г. Алекс Конанихин е учил в Московския физико-технически институт, преди да напусне и да отвори студентска строителна кооперация. След това се занимава с банкиране, акции и недвижими имоти. През 1992 г. вече притежава бизнес империя, а компаниите му струват около 300 милиона долара.

През 1996 г. Конанихин и съпругата са били арестувани в Съединените щати от федерални имиграционни агенти по обвинение в нарушаване на условията на техните американски визи. Делото е образувано, след като руските власти са заявили, че той е присвоил 8 милиона долара от Руската борсова банка в Москва. В крайна сметка делото завършва със споразумение и руснакът получава политическо убежище в САЩ. Няколко години по-късно обаче бордът по жалбите на имиграцията отменя политическото убежище и разпорежда отстраняването му. Конанихин и съпругата му се опитват да избягат в Канада, но са задържани. През 2011 г. той основа холдинга TransparentBusiness и също е част от платформата Unicorn Hunters.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече