Новини от Бълария

Сексоложката, която стана посланик на Украйна у нас, се обърна към българите по халат


Страна„: Украинският посланик в България Илашчук записа видеопослание по халат

Посолството на Украйна в България публикува в социалните мрежи видеообръщение от посланика на страната Олеся Илашчук, облечена по халат. Това привлече вниманието на украинското издание „Страна“, което освен това отбелязва, че украинската посланичка няма никакъв дипломатически опит.

Припомняме, че президентът на Украйна Володимир Зеленски назначи Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България в края на декември 2022 г. От 2020 г. Илашчук е член на Европейската асоциация на сексуалните психолози. Също така в регистрите на Министерството на правосъдието на Украйна Илашчук е посочен като бивш бенефициент на компанията „Gemma“, която преди това се е специализирала в ремонт на бижута, а сега – в ремонт на промишлено оборудване. Тя няма дипломатически опит.

На 7 април 2023 г. Посланикът на Украйна в Република България Олеся Илашчук връчи Акредитивните си писма на Президента на Република България Румен Радев. По време на срещата с Президента на България Посланикът изрази благодарност към българския народ за всестранната подкрепа на Украйна в условията на пълномащабната военна инвазия на руската федерация, за подкрепата на десетките хиляди украинци, намерили временно защита в България.

По време на аудиенцията беше обсъдено продължаването на политическата, икономическата, енергийната и отбранителната помощ за Украйна, сътрудничеството в рамките на изпълнението на Формулата за мир на Президента на Украйна и Кримската платформа, засилването на режима на санкции срещу Русия, развитието на украинско-българския диалог, както и реализирането на правата на многобройната българска общност в Украйна.

В социалните мрежи в Украйна неуместното облекло на посланичката беше сравнено са един гаф от ноември 2022 г., когато бившият украински посланик в Германия Андрий Мелник нарече германския канцлер Олаф Шолц „оскърбен черен дроб“. Впоследствие Мелник беше назначен за заместник-министър на външните работи на Украйна.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече