Новини от Бълария

СЕТИХА СЕ! ПП-ДБ: Регулаторите са фундаментална работа, която трябва да свършим! (ВИДЕО)

“Регулаторите са фундаментална работа, която трябва да свършим!” Това заявиха от ПП-ДБ в отговор на въпрос на журналиста на “Свободно слово” Анелия Дулева затова ще се борят ли от коалицията за подялба на регулаторите на всяка цена, дори и с риск от правителствена криза. Те допълниха още, че “не е на всяка цена”, но имало обществени червени линии, които няма как да бъдат преодолени.

Христо Иванов напомни, че някои от комисиите са с изтекъл мандат от преди повече от 2 години, но това само засили усещането, че натискът за смяна на членовете не идва в случаен момент, а темата далеч не е така “фундаментална и неотложна”, че да катурне цялото правителство.

„Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) също така поканиха партньорите си от ГЕРБ-СДС да внесат заедно правила за избор на Комисия за противодействие на корупцията.

 

Петков посочи, че антикорупционният закон е приет преди пет месеца, а все още няма избран орган.

“Каним колегите във вторник да внесем заедно тези правила, така че номинациите да бъдат направени по най-обществения и най-прозрачен начин”, заяви Петков.

“Аз съм доволен да видя, че започваме да се движим в правилната посока”, коментира Петков изразената готовност от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за попълване състава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Петков посочи, че днес е 1 март, денят, в който е трябвало Комисията за противодействие на корупцията да заработи, а тя не е заработила именно заради липсата на правила.

Какво още казаха от „Продължаваме промяната – Демократична България“, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече