Новини от Бълария

Спортният министър Радостин Василев свали доверието си от Слави Трифонов и го обвини в задкулисие

На специална пресконференция в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“ преди броени часове министърът на спорта Радостин Василев обяви, че сваля доверието си от лидера на партията „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Самият Василев беше министър от квотата на партията в правителството на Кирил Петков.

Освен че свали доверието си, спортният министър в оставка отправи и тежки обвинения към доскорошния си лидер Трифонов. Ето какво каза той на пресконференцията:

С огромна тъга даваме тази пресконференция. Не само че подадох оставката си, но днес свалям и доверието си от лидера на ИТН Слави Трифонов. Не съм вярвал, че ще изрека тези думи, но България ми е по-важна от интересите на група лица, които най-вероятно владеят нашия лидер„.

Ще напусна ИТН с голяма тъга, защото през последните две години вложих всичките си усилия за идеалите на партията, но дойде моментът, в който мафията проби в ИТН“ – добави още Василев. От пресконференцията стана ясно, че заедно с него партията напускат още няколко народни представители от „Има такъв народ“. Това са Иво Атанасов – председател на контролно-арбитражната комисия на ИТН; Николай Радулов – експерт в сферата на сигурността; Светлин Стоянов – бивш областен координатор на ИТН в Русе; Георги Георгиев – експерт по регионално развитие, и Деян Петков – общински координатор на ИТН в Плевен.

Поведението на г-н Трифонов като едноличен собственик на тази партия доведе до това, че тази партия сама се изчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата“ – каза още Василев и обяви, че решението на Трифонов да „изтегли“ министрите не е обсъждано с никого, а е взето еднолично от лидера.

Зарязах си семейството за каузата, зарязах си почти адвокатската практика, ангажирах хора, изключително разочарован съм“ – се оплака министърът в оставка и заключи, че „за огромно съжаление най-вероятно задкулисието проби при нас„.

Снимка: www.facebook.com/radostin1985/photos

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече