Новини от Бълария

Украинският президент Зеленски благодари на Борисов, Пеевски и Петков: Заедно укрепваме нашата Европа и браним свободата!

„Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаването на доставката на БТР- и за Украйна, както и за новия пакет военна помощ

Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

С това решение ние укрепваме нашата Европа и браним свободата!”

Това послание отправи в платформата Х президентът на Украйна Володимир Зеленски към лидерите Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков, след като Народното събрание отхвърли президентското вето и България изпрати за Украйна БТР-и и гласува нов пакет военна помощ по предложение на Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Шест месеца по-рано, след визитата си у нас, украинският президент Володимир Зеленски публикува туит, в който отново им благодари за посрещането си в София, срещата с българските власти и факта, че „България, че е от светлата страна на историята, особено в сътрудничеството в областта на отбраната”.

 

Тогава София даде на Украйна и възможност за откачане от руското енергийно влияние след като депутатите разрешиха на българския енергиен министър да започне преговори с украинския си колега за препродажба на неизползваното оборудване за неосъществения проект АЕЦ „Белене“. Все действия, които наистина поставят България от светлата страна на историята, коментираха наблюдатели.

Подобни публикации

Коментарите са затворени, но trackbacks и pingbacks са отворени.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече