Новини от Бълария

В Шотландия всеки изнасилвач вече ще може законно да се определи като жена, ако пожелае

Властите в Шотландия обявиха, че всеки изнасилвач в страната ще може да бъде регистриран като престъпник от женски пол, ако самият той пожелае това. Той ще има право на това дори и когата не е променил пола си по документи, но въпреки това се идентифицира като жена.

Междувременно в Шотландия се подготвят нови проектозакони, които целят да улеснят хората, които желаят сами да определят своя пол. Правителството се кани да премахне необходимите в момента медицински прегледи за удостоверяване на половата принадлежност на хората, които не се идентифицират с биологичния си пол.

Няколко феминистки организации вече протестираха против възможността изнасилвачите да имат правото да се третират като жени. Срещу тази абсурдна ситуация се изказа и авторката на „Хари Потър“ – Джоан Роулинг. Тя сподели в Туитър статия в „Times“, в която се обсъжда новината, и коментира: „Войната е мир. Свободата е робство. Невежеството е сила. Индивидът с пенис, който те изнасили, е жена.

Фразата е препратка към световноизвестния дистопичен роман „1984“, което може би трябва да се тълкува като намек, че според писателката съвременният свят до голяма степен напомня за абсурда, описан като нереален и фантастичен в романа на Джордж Оруел.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече