Новини от Бълария

Взривиха дъщерята на известния руски политолог Александър Дугин

Дъщерята на известния руски политолог, философ и общественик Александър Дугин беше убита. Журналистката и политолог Даря Дугина е загинала в резултат на взрив, поставен в колата й, съобщава Главният следствен комитет на Русия за Московска област.

На 20 август около 21:00 часа в градския район Одинцово, близо до село Болшие Вяземи, на обществена магистрала избухна взривно устройство, вероятно монтирано в Toyota Land Cruiser, след което колата е обхваната от пожар“, се казва в доклада.

Образувано е наказателно дело по член 105 от Наказателния кодекс на Руската федерация („Убийство, извършено по обществено опасен начин“). Назначени са редица експертизи, включително съдебномедицинска, взривотехническа и молекулярно-генетична.

29-годишната Дария Дугина е дъщеря на руския политолог и общественик Александър Дугин, политически наблюдател и лектор на създаденото от него Международно евразийско движение. След жестоката смърт на дъщеря си той е бил хоспитализиран, съобщи колегата му Сергей Марков в своя Telegram канал.

Нещастният Александър Дугин. В момента е в болница”, сподели Марков и изказа съболезнованията си. Освен това Марков изрази и мнение, че единствените, които се радват на този терористичен акт, са привържениците на режима в Киев. „Има ликуване. И призиви за нови терористични атаки срещу лидерите на руската медийна сфера“ – заяви той.

Междувременно крайно неуместни съобщения се появиха и в профилите на известни български либерали. Сред тях попадна и активистката на „Да, България“ Таня Андреева, известна като педиатър, който подкрепя каузата за построяване на детска болница. В своя профил във Фейсбук тя публикува циничен псевдоцитат от почернения баща Александър Дугин:

Зловеща нотка добави и Даниела Горчева, която сподели реална и плашещо пророческа мисъл на политолога, написана точно година преди смъртта на дъщеря му:

Според някои местни анализатори мишена на терористичния акт всъщност е бил самият Александър Дугин. Дугин е известен руски философ, политолог, социолог, преводач и общественик, роден през 1962 г. Оглавява Международното евразийско движение. През 2014 г. американското издание „Foreign Policy“ включи Дугин в топ 100 на „глобалните мислители“ на съвременния свят.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече