Новини от Бълария

Журналистката Мария Цънцарова е „Жена на годината“ 2021

Водещата на неделното издание на „Тази събота и неделя“ по bTV Мария Цънцарова бе отличена с наградата „Жена на годината“ 2021 г. в категория “Медии“. Призът й бе връчен на официална церемония по време на 16-ото издание на престижния конкурс, организиран от сп. „Грация“. Мария бе номинирана от печатната медия в компанията на силна конкуренция в категорията си като пример за журналистическа етика след мащабните си и ярки репортерски разкрития в последните години и за това, че никога не се страхува да задава неудобни въпроси.

При получаването на отличието водещата на bTV сподели: „Изключително благодарна съм за оценката и признанието, което получавам с тази награда. И съм щастлива, че работя това, което обичам с цялото си сърце, и получавам свободата да правя журналистика по начина, по който вярвам, че трябва да се прави, така че да има смисъл“.

Мария Цънцарова е част от екипа на bTV от 2013 г. Името й се нарежда сред имената на най-добрите разследващи и политически журналисти у нас. През годините се наложи като силен водещ на актуални предавания в ефира на bTV и открои таланта си като автор и водещ на поредицата „На 180 градуса“ в предаването „120 минути“. Носител е на множество отличия, сред които награда от фондация „Радостина Константинова” (2013 г.), отличие от фонд „Валя Крушкина” (2014 г.), приза на НБУ „Журналист на годината” (2014 г.), награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2020 г.), признанието от СБЖ за най-добър „Млад журналист“ (2020 г.), както и отличието „Журналист на годината“ на БХК (2020 г.). В тежката за целия свят 2020 година екипът на „bTV Новините“ също избра за „Репортер на годината“ Мария Цънцарова в традиционния си ежегоден конкурс. Завършила е журналистика в Софийския университет, както и магистратура по мениджмънт в Нов български университет.

От настоящия есенен телевизионен сезон Мария Цънцарова е в нова роля – като една от водещите на неделното издание на „Тази събота и неделя“, където обобщава най-важните актуални теми от седмицата и показва различните гледни точки с основните участници в социално-политическия живот у нас.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече