Новини от Бълария

6 ползи от приема на аминокиселини BCAA

Аминокиселините са основните градивни елементи на тялото. След като организмът ги съдържа, защо е необходимо да ги приемате и под формата на добавки?

Всъщност организмът произвежда сам само 11 аминокиселини – неесенцалните. Останалите 9 в човешкото тяло се наричат есенциални и тялото не може да ги създава само.

Основният източник на тези съединения е храната, но при интензивни тренировки количествата, които тя доставя, са крайно недостатъчни.

Защо да приемате BCAA

Когато спортувате, организмът бързо изчерпва запасите от вещества, особено на трите верижно-разклонени аминокиселини левцин, изолевцин и валин.

В резултат мускулната маса се разпада, за да вземе тялото аминокиселини от протеините в мускулите.

Приемът на BCAA аминокиселини не само запазва мускулите ви, но има и множество други ползи за здравето, които ще разгледаме по-надолу.

1. Увеличена мускулна маса

Трите аминокиселини с верижно-разклонен строеж имат най-голяма роля в синтеза на протеини, който е отговорен за създаването на нова мускулна тъкан.

Доказан е ефекта на ускорено натрупване на мускулна маса при хора, които ги приемат под формата на добавки.

Ако сте готови да отидете на следващо ниво в тренировките, потърсете добавки с BCAA в професионалния онлайн магазин за фитнес добавки Workout.bg.

2. Повече енергия

БСАА са източник на енергия за тялото по време на тренировка, но нивото им бързо се изчерпва. Понижените им нива карат мозъка да произвежда триптофан, който е свързан с усещането за умора и сънливост.

Допълнителният прием чрез добавки ви зарежда с достатъчно количество от тези аминокиселини, за да тренирате пълноценно без да излизате полумъртви от залата.

3. Изгаряне на мазнини

Мазнините се преобразуват в енергия в пъти по-бързо след приема на БСАА. Освен това те регулират глюкозните нива в организма и гарантират складирането на енергия в мускулите, а не в мастните депа.

Верижно-разклонените аминокиселини доказано помагат в отслабването и запазването на чиста мускулна маса.

4. Намалена болка

Тези съединения имат голяма роля във възстановяването на мускулните влакна, които се разкъсват по време на тренировка и причиняват мускулна треска.

С приема на БСАА не само се ускорява възстановителния процес, но има и много по-малко разкъсвания на влакната по време на тренировка.

5. Понижена кръвна захар

Левцинът увеличава производството на инсулин, а в комбинация с валинът и изолевцинът увеличава инсулиновата чувствителност.

Тези съединения извличат глюкозата от кръвта, като по този начин понижават нивата на кръвна захар.

Действието им понижава риска от диабет в дългосрочен план, но са ефективни и при лечение на диабет тип 2.

6. Подобрена мозъчна дейност

Трите верижно-разклонени аминокиселини намаляват както физическата умора, така и психическата, което помага на мозъчната дейност, паметта и концентрацията.

Освен това при умствена релаксация настроението ви отива на върха.

Вземете всички ползи от БСАА аминокиселините с добавките на достъпни цени от Workout.bg.

Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече