Новини от Бълария

Аман! Провален кмет прави селска партия

Кметът на столичния район „Панчарево“ до момента, Николай Гюров, планира да създаде свой политически проект със специално внимание към селото. Той участва в изборите, но загуби във втория тур срещу издигнатата от ГЕРБ, Евгения Алексиева.

През 2019 година и сега, Гюров се кандидатира като независим кандидат. Преди това той бе член на партията на Бойко Борисов и заемаше длъжността на кмет на село Бистрица в продължение на 12 цели години.

Във вторник, Гюров официално обяви намерението си да създаде нов политически проект пред БНР. Той заяви, че целта му е да обедини българските села и всички, които са изоставени и се намират извън фокуса на обществените въпроси.

Гюров обясни, че новата му политическа формация няма да бъде ограничена до местно ниво, а ще обедини българските села на национално ниво, тъй като това е най-голямата структура в страната с близо 5000 кметства, всяко със своите специфични предизвикателства.

Относно загубата на изборите, Гюров коментира, че може би не са успели достатъчно и по разбираем начин да представят постиженията си през последните 4 години и сега търсят грешките в собствените си действия.

Той критикува управлението на София от ГЕРБ и посочи случаи, в които не са получил подкрепа от Столичната община. Гюров счита, че това се дължи на факта, че не е член на „правилната партия“.

В заключение, Гюров сподели, че има информация и за полицейски проверки на негови поддръжници преди изборите и изрази недоволство от действията на полицията в този контекст.

Източник: narod.bg

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече