Новини от Бълария

Арестуваха Бойко Борисов и активисти на партия ГЕРБ

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, финансовият му министър Владислав Горанов, бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и пиарката на Борисов Севделина Арнаудова са били арестувани. Това беше съобщено по няколко национални телевизии, които уточниха, че арестите са извършени в рамките на мащабна акция на европейската прокуратура и националната полиция.

Към момента от Пресцентъра на ГЕРБ отричат, че въпросните лица на партията са арестувани, и уточняват, че само се извършват обиски в домовете им. Предполага се, че акцията е свързана със сигнали за злоупотреба с европейски пари.

„Няма никой над закона!“, коментира лаконично случая премиерът Кирил Петков във Фейсбук. А ето какво написа същата социална мрежа лидерът на партия „Демократична България“:

А ето как коментира ситуацията журналистът Мартин Карбовски:

Кога арестувате Бойко Борисов? И за колко загубена я смятате публиката? Америка иска да ни включи в антируска коалиция за вадене на горещите кестени от огъня на войната. И в този момент, о, Боже – справедливостта се изсипва като огън и жупел от Брюксел. 

Тежка репресия. Но не върху бившия премиер, а срещу масата, публиката, логиката и будността на цялата нация. Тежка репресия. Не е политическа. Пиарска репресия, от която страдаме напоследък като зараза. УТРЕ ББ ЩЕ ГО ПУСНАТ. А ние ще чакаме повиквателни. 

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече