Новини от Бълария

„Bloomberg“: Илон Мъск е загубил повече от 200 милиарда долара за една година

Главният изпълнителен директор на „Tesla Inc.“ – американският предприемач Илон Мъск – стана единственият човек в световната история, загубил 200 милиарда долара от нетното си състояние, съобщава агенция „Bloomberg“.

Нетното състояние на Мъск достигна своя връх от 340 милиарда долара на 4 ноември 2021 г. и той остана най-богатият човек в света през 2022 г. Твърди се, че състоянието му се е стопило до 137 милиарда долара, след като акциите на „Тесла“ се сринаха през последните седмици на 2022 г. Според индекса на милиардерите на „Bloomberg“ спадът във вторник, 27 декември например, е бил цели 11%. Тъй като акциите на Тесла“ паднаха с 65% през 2022 г. и Мъск вложи много в покупката на Twitter, тяхната пазарна стойност е силно обезценена и те вече не са най-големият актив на предприемача.

Делът на Мъск в неговата „Space Exploration Technologies Corp.“ от 44,8 милиарда долара надхвърля неговия дял в акциите на „Tesla“, оценен на около 44 милиарда долара. „Tesla се справя по-добре от всякога! Ние не контролираме Федералния резерв. Това е истинският проблем“  написа в Туитър самият Мъск през декември. Въпреки това американският предприемач и милиардер вече не е най-богатият човек в света според „Forbes“. Той загуби първото място в класацията от собственика на френския производител на луксозните стоки LVMH (LVMH Moet Hennessy – Louis Vuitton) Бернар Арно.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече