Новини от Бълария

Илон Мъск назова основните заплахи за човечеството

Американският милиардер Илон Мъск, ръководител на „Tesla“ и „SpaceX“, назова три заплахи, които могат да унищожат човешката цивилизация. Според него най-голямата опасност за бъдещето може да бъде намаляването на раждаемостта на планетата. „Хората живеят с фалшивото усещане, че има твърде много от тях на света, но това не е така„, обясни Мъск, който преди няколко месеца стана баща за осми път.

В интервю с главния изпълнителен директор на „Axel Springer“ Матиас Дьопфнер бизнесменът коментира опасенията, че развитието на изкуствения интелект може да доведе до неочаквани резултати. Той призна, че се отнася към изкуствения интелект и роботиката с „известен трепет“ и не иска да прави „нищо, което потенциално може да навреди на човечеството“.

Сред сериозните заплахи за човечеството Мъск назова ескалацията на „религиозния екстремизъм. Според милиардера най-голямата надежда за бъдещето на цивилизацията е създаването на „самодостатъчен град на Марс„. „Бих се радвал, ако човечеството има самоподдържащ се град на Марс, защото тогава вероятната продължителност на живота ще се увеличи много“, заключава той.

По-рано Мъск коментира рязкото покачване на цените на суровините и на стоките и заяви, че производителите на космически технологии и електрически превозни средства са изправени пред „значителен инфлационен натиск“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече