Новини от Бълария

До КПКОНПИ: Играе ли съдийката от ВАС Хайгухи Хачик Бодикян в имотните схеми на Боби Нотариуската?

Боби Нотариуската (вляво) и съдия Хайгухи Хачик Бодикян (вдясно) да бъдат разпитани за схемите на Георги и Веселина Андонови

Позорът в Темида, лъснал покрай убийството на Мартин Божанов – Нотариуса с дивашкия лобизъм и участието на съдии, прокурори и следователи в грабежа на имоти, не подмина и Върховния административен съд (ВАС). В две публикации вече бе оповестена част от машинациите на бившия депутат Георги Андонов, съпругата му Веселина и нейната майка Камелия Иванова Григорова, с които фамилията придобива апетитни терени в Бояна.

В третата порция унизителни разкрития също става дума за съдийка, но от ВАС и нейната роля в имотните схеми, минали между капките с подписа на нотариус Борислава Налбантова – Боби Нотариуската, което вече влиза в компетенциите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

В предишната публикация по темата се разказва за семейната ОПГ на бившият депутат Георги Андонов с ЕГН 840403****, съпругата му Веселина Григорова Андонова с ЕГН 850610**** и нейната майка Камелия Иванова Григорова с ЕГН 620408**** и ролята на нотариус Борислава Налбантова, лъснала от години в разследвания за имотната мафия.

Грабежът на ултра скъпи терени в Бояна върви по отработена схема – майката на депутатската съпруга Веселина – Камелия Григорова, слага ръка върху терените, които нотариус Налбантова узаконява на базата на съдийско решение след обстоятелствена проверка и с констативен нотариален акт.

Ще спестим детайлите с купуването на имотите от трето лице, което 10 години по-късно ги продава отново на Камелия, важно е да отбележим, че делата по темата вървят във ВАС при една точно определена съдийка – Хайгухи Хачик Бодикян, бивш председател на Административен съд – Хасково.

Ако КПКОНПИ направи обстойна проверка на имотния октопод, ще установи, че от терените на Камелия Иванова Григорова в Бояна дял получава синът на съдия Бодикян, който купува 92 кв. м като маркиране на територия и заявка за последващи придобивки, твърди юристът.

Сделката е проверима по документи, стига антикорупционерите от КПКОНПИ да поровят в имотния статус на Стоил Атанасов Стоилов с ЕГН 920419****, който макар и с различна фамилия е син на съдия Хайгухи Хачик Бодикян, което тя признава в своя имотна декларация.

Ще оставим на КПКОНПИ да зададе болезнения въпрос защо наследникът на висшата съдийка Стоил Стоилов купува имот точно от Камелия, чиито дела гледа мама Хайгухи…

Източник: narod.bg

 

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече