Новини от Бълария

Ексклузивно в a-specto.bg! „Възраждане“ и ИТН внасят жалба до Конституционния съд срещу промените в основния закон! (ВИДЕО)

“Жалбата до Конституционния съд на „Възраждане“ и „Има такъв народ“ срещу промените в Конституцията вече е подписана.” Това съобщи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов по време на съвместно изявление в парламента с председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов. Поводът – жалба на двете партии срещу промените в Конституцията!

“Договорихме се в първия работен ден на новата сесия на Народното събрание да подпишем жалба срещу промените в Конституцията и съответно да я внесем в Конституционния съд – тя вече е подписана”, каза Костадинов.

Той подчерта, че в жалбата има 40 страници аргументация по абсолютно всяка една от точките, по която Конституцията беше променена от това Народно събрание.

 

“Още когато тази сглобка заяви, че смята да „пипа“ Конституцията, казахме, че това е лоша идея и ще я атакуваме в съда”, припомни Тошко Йорданов от ИТН.

„Атакуваме всяко едно нещо, което предложиха, защото те за цялостно творчество получиха огромна двойка“, коментира още той.

Йорданов изтъкна, че това мнение за промените в Конституцията е не само на двете парламентарни групи, а и на всички професионални гилдии в областта на правото.

 „Може би за първи път две партии работиха паралелно и едновременно“, посочи Тошко Йорданов и обясни, че екипите на ИТН и „Възраждане“ са имали отделни виждания по конкретните промени в Конституцията, които са били обединени.

Какво още заявиха от “Възраждане” и ИТН гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече