Новини от Бълария

Ембаргото върху руския петрол е равносилно на харакири според Франция

Налагането на ембарго върху доставките на руски петрол за Европейския съюз (ЕС) е равносилно на „извършване на харакири“. Такова сравнение е направила Марин льо Пен, кандидат за президент на Франция от Единната национална партия, предаде ТАСС.

Опитът да навредим на Русия чрез собственото си харакири е лош“, е заявила Льо Пен. Според нея при подобно решение европейската икономика рискува да загине първа. „Използването на този лост би означавало санкциониране на французите, на френския бизнес, на френската икономика, и ще минат години, докато те се възстановят„, е предупредила Льо Пен.

Тя е подчертала още, че негативните последици от тази мярка могат да станат по-сериозни на фона на пандемията от коронавирус. Според кандидата за президент дипломацията остава най-добрият начин за разрешаване на ситуацията.

Като решение на проблема преди няколко дни представителят на ЕС по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел призова всички европейци да свият личното си потребление на енергия, за да намалят постепенно зависимостта от руския газ.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече