Новини от Бълария

Гората.бг подарява 22 000 дръвчета за засаждане

Гората.бг ще раздаде 22 000 дръвчета за засаждане. На 26 март, събота, от 10:30 ч. в търговския център „Сердика“ всеки желаещ ще може да си вземе фиданки, готови за засаждане, от специално обособената зона на открития паркинг /ниво +3/ на мола. „Сердика център“ е домакин на събитието за трета поредна година, а кампанията е част от мащабната дългосрочна инициатива на търговския център „Nature of Gratitude“, която има за цел да вдъхнови гражданите да водят по-екосъобразен начин на живот.

Вярвам, че хората правим света, в който живеем, и когато правим добри и смислени неща, променяме обществото. Вярвам и че сега е времето да засаждаме колкото се може повече дървета, с колкото се може повече доброволци. Благодаря на „Сердика център“, че отново се включват в инициативата, с която не само ще допринесем за залесяването на територията на страната ни, но ще постигнем позитивна промяна в убежденията на хората“, сподели Никола Рахнев, създател на Гората.бг.

Дръвчетата, които ще бъдат раздадени в събота, са различни по вид – липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и др. Повечето фиданки са с височина 40-90 см., което ги прави лесни за прихващане и засаждане.

Посетителите, които се присъединят към събитието, ще получат на място допълнителни инструкции за правилното засаждане, съхранение и грижа на фиданките, както и законите при полагането на грижи и отглеждането на дръвчетата. За да са максимално щадящи към околната среда, организаторите призовават посетителите да си носят свои собствени найлонови торбички, пликове и чували. Инициативата ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки и от „Сердика Център“ напомнят на участниците да носят маски и да спазват всички указания.

Досега в рамките на инициативата са засадени над 18 хиляди дръвчета. За 2022 г. търговският център има за цел да раздаде двойно повече дървета от миналата година, така че да допринесе за целта на Гората.бг за засаждането на 2 милиона дръвчета.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече