Новини от Бълария

Илън Мъск призова за доживотен затвор за лекари, които променят пола на деца

Милиардерът Илън Мъск предлага доживотен затвор за стерилизация на деца

Американският бизнесмен, шеф на социалната мрежа Twitter Илън Мъск, призова за доживотен затвор за лекари, които променят пола на деца, както и за родители на непълнолетни, претърпели такава операция. По тази тема той говори в профила си в Twitter.

Всеки родител или лекар, който стерилизира дете, преди то да стане възрастен и да може да даде съгласие за това, трябва да отиде в затвора до живот“, каза предприемачът.

Мъск изрази това мнение по повод забраната за използване на блокери на пубертета и хормонална терапия за лица под 18 години, както и операциите за смяна на пола им в щата Флорида. Сенатът на Флорида одобри мерките през април.

Сенатор Клей Ярбъроу, говорейки за непълнолетни, които искат да сменят пола си, каза, че на децата трябва да бъде „позволено да бъдат деца“. Преди това подобни забрани срещу непълнолетни бяха въведени и в няколко други щата на страната.

През декември Конгресът на испанските депутати одобри законопроект, който позволява на лица над 16-годишна възраст да променят юридическия си пол без медицински преглед. Освен това инициативата забранява така наречената конверсионна терапия за потискане на сексуалната ориентация или полова идентичност.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече