Новини от Бълария

„Huawei“ намери начин да заобиколи американските санкции

Китайската компания „Huawei“ намери начин да заобиколи американските санкции. Тя планира да прехвърли лицензите за производство на своите мобилни телефони на други производители, за да получи достъп до важни американски технологии, съобщава „Bloomberg“, позовавайки се на свои източници.

Всъщност технологичният гигант иска да прехвърли лиценза за производство на смартфони на Китайската държавна пощенска и телекомуникационна компания. Освентова телефоните „Huawei“ ще започнат да се продават под марката „Xnova“. Друг източник на изданието твърди, че част от смартфоните на „Huawei“ ще се продават от производителя на телекомуникационно оборудване „TD Tech“

Устройствата обаче ще бъдат с дизайна на „Huawei“, а компанията ще получава печалбите от трети производители. Експертите са уверени, че партньорствата с други предприятия ще помогнат на „Huawei“ да остане сред водещите разработчици на смартфони.

Всички тези мерки идват в отговор на очакванията на редица анализатори, че приходите от смартфони на китайската компания ще се сринат с поне 30-40 милиарда долара за 2021 г. Несъмнено това е свързано и с факта, че Съединените щати наложиха санкции на технологичния гигант през май 2019 г. В резултат на това ключови американски технологии, необходими за производството на смартфони, станаха недостъпни за производителя „Huawei“.

Подобни публикации
Оставете коментар

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече